Lucrări cadastrale în 45 de UAT-uri clujene

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Cluj a anunțat că a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 45 unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 48 eligibile.

Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Cluj în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2021, este de 7.408.455 lei. Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Cluj.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Cluj, până în prezent, următoarele UAT-uri: Aiton, Aluniș, Așchileu, Baciu, Băișoara, Beliș, Bobâlna, Buza, Căianu, Călățele, Cămărașu, Câmpia-Turzii, Cătina, Căpușu Mare, Ceanu-Mare, Ciucea, Cornești, Dăbâca, Fizeșu-Gherlii, Florești, Frata, Geaca, Huedin, Izvoru Crișului, Jichișu de Jos, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărișel, Mica, Mociu, Pălatca, Panticeu, Recea-Cristur, Rîșca, Săcuieu, Sâncraiu, Sânmartin, Sic, Suatu, Țaga, Tritenii de Jos, Turda, Unguraș, Valea Ierii, Viișoara.

Pentru a beneficia de fondurile alocate, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Cluj trebuie să găsească prestatori în termen de 60 de zile de la încheierea contractelor de finanțare. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

În 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

În prezent, din totalul de 81 UAT-uri din județul Cluj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută 6 comune (Chinteni, Vultureni, Borșa, Iclod, Aghireș, Jucu), iar în alte localități (74 de localități) se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Programul are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut