Linii telefonice gratuite pentru refugiații din Ucraina

Toate persoanele care vin sau se află pe teritoriul Ucrainei, indiferent dacă sunt cetățeni ucraineni sau ai altor state, și care doresc informații (în limbile ucraineană, rusă sau română) sau au nevoie de asistență de orice natură, sunt îndemnați să apeleze numerele de telefon gratuite 0800 360 880, apelabil din România, și 0800 801 489, apelabil din Ucraina, de luni până duminică, în intervalul orar 8:00 – 18:00.

Aceste linii telefonice speciale pot fi apelate și de către cetățenii români care doresc să ofere ajutor sau asistență celor care ajung în țara noastră de pe teritoriul ucrainean – anunță FSP Global, care furnizează acest serviciu, cu sprijinul GM LTD.

Ofertele de ajutor venite din partea cetățenilor români prin intermediul numărului gratuit vor fi implementate pe platforma https://refugees.ro/, care este un agregator de urgență unde se centralizează sprijinul oferit de cetățenii români refugiaților proveniți de pe teritoriul Ucrainei. Până acum, au fost înregistrate pe platformă aproximativ 2.000 de oferte venite din partea cetățenilor români care își arată sprijinul prin diferite modalități, de la cazare, transport, distribuire de medicamente, alimente sau diferite alte provizii, până la servicii de traducere sau oferte de locuri de muncă – precizează sursa citată.

FSP Global Group este un consorțiu de companii cu sediul central în Cluj-Napoca și cu operațiuni în țări de pe toate continentele. GM LTD, unul dintre cei mai importanți parteneri ai FSP Global la nivel mondial, este un dezvoltator de jocuri pentru mobil, cu sediul central în Los Angeles, California, și cu birouri în Cluj-Napoca, Malta și alte orașe.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut