Lansare de carte sub egida Centrului de Studii Transilvane

Filiala Cluj a Academiei Române a găzduit în sala de conferințe marți, 17 ianuarie, lansarea mai multor titluri apărute în anul 2022 sub egida Centrului de Studii Transilvane. Evenimentul a fost moderat de Prof univ. dr. Ioan Bolovan, Directorul Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române Filiala Cluj.

Manifestarea s-a bucurat de un real interes al celor prezenți, date fiind, pe de o parte, diversitatea publicațiilor științifice – de la volume colective, traduceri, studii, monografii și reviste științifice – iar pe de altă parte, abordările, metodele de cercetare la care au recurs specialiștii.

Cu prilejul evenimentului, cuvântul introductiv a fost adresat de Acad. Doru Pamfil, Președintele Filialei Cluj a Academiei Române, sub genericul „Zilele Academice Clujene 2022”.

Titlurile care au fost aduse în atenția publicului sunt următoarele: „Omagiu profesorului Vasile Pușcaș la împlinirea vârstei de 70 de ani” – Ioan Bolovan, Melania-Gabriela Ciot (coord.), „Omagiu profesorului Corneliu Pădurean la împlinirea vârstei de 70 de ani” – Ioan Bolovan, Doru Sinaci (coord.), „Revue de Transylvanie. Ediție anastatică a primului tom (1934-1935)”, „Silviu Dragomir et le dossier du diplome des Chevaliers de St. Jean” – Ioan Aurel Pop, Sorin Șipoș, „Monarhia habsburgică (1848-1918)”, vol. IV-V – Rudolf Gräf (coord.), „Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu” – Rudolf Gräf, Andreea Buzaș-Neagoe, „Teme și metode de cercetare în istorie și filologie” – Sorin Șipoș, Gabriel Moisa, Dan Octavian Cepraga, Laura Ardelean, „Încoronarea regelui Ferdinand la Alba Iulia: 15 octombrie 1922 – 15 octombrie 2022” – Valer Moga, „250 Jahre Eisenhutteindustrie in Reschitza” – Rudolf Gräf, Josef Wolf (coord.), „Transylvanian Review”, vol. XXXI, nr. 1, 2, 3, 4 (2022) și „Transylvanian Review”, Supplement, nr. 1 și 2 (2022).

„Aceste publicații care reflectă activitatea Centrului (n.red. de Studii Transilvane) în 2022 aduc în fața domniilor voastre o gamă largă de subiecte, putem privi spre trecut cu sentimentul că ne-am făcut datoria. Credem că este un centru care este deschis provocărilor intelectuale și a demonstrat-o în istoria sa de 30 de ani și mai bine”, a punctat în finalul manifestării prof. univ. dr. Ioan Bolovan.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut