La Iclod toate trecerile de pietoni sunt iluminate

Ce nu se întâmplă în multe oraşe mari din ţară, se realizează în comuna Iclod. Prin grija Primăriei, la Iclod şi în satele componente Livada şi Fundătura, la toate trecerile de pietoni amplasate pe DN Cluj-Napoca – Dej au fost montate indicatoare luminoase.

Montarea acestora s-a făcut în regie proprie şi este menită să asigure un plus de siguranţă celor care traversează strada atât de pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Sursa de energie este obţinută din panouri solare, o iniţiativă valoroasă a edililor iclozeni în domeniul economisirii energiei electrice. Iată ce înseamnă să ştii să te  gospodăreşti cât mai eficient şi în mediul rural! Este nevoie doar de o bună capacitate de muncă în folosul comunităţii, iar primarul comunei Iclod, Emil Pârţoc, asta face de câţiva ani. A fost mare nevoie de această iniţiativă, fiindcă în ultimii ani, pe raza comunei Iclod circulaţia rutieră este tot mai intensă, pe DN este un trafic infernal.  Pentru a proteja atât şoferii, cât şi pietonii de eventuale accidente, administraţia  locală a luat aceste măsuri.

În ultima perioadă, edilii iclozeni au mai bifat o frumoasă realizare, finalizarea pasarelei de peste Someş, în zona satului Iclozel, după ce anul trecut a fost predat un astfel de obiectiv pe Valea Mărului, pe drumul  judeţean ce duce spre comuna Aluniş. Tot acolo a fost  amenajată şi o zonă de promenadă, de recreere şi odihnă pentru locuitorii Iclodului.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie