La Gherla s-a înființat Clubul Seniorilor

În cadrul primei ediții a Balului Seniorilor, organizat la Grădina de vară din parcul municipiului Gherla, într-un cadru festiv, spre bucuria persoanelor de vârsta a treia a luat ființă Clubul Seniorilor, o premieră în orașul de pe Someș.

În cadrul acestei întâlniri de suflet a evoluat Grupul Tradițional al Zegrenilor din satul Ceaba, comuna Sânmărtin, care a prezentat un bogat program folcloric, mult gustat de numeroasa asistență. Noul club va desfășura o multitudine de activități recreative, turistice și instructiv-culturale, totul pe gustul pensionarilor. Astfel, vor funcționa ateliere de lucru manual, activități recreativ-distractive, cum ar fi concursuri de șah, table sau remi, vor fi organizate excursii în țară la diferite obiective istorice, stabilite de comun acord, petreceri cu ocazia diferitelor evenimente, cursuri de învățare a folosirii tehnicii moderne de calcul, a limbii engleze la nivel minim, servicii de consiliere psiho-socială individuală și de grup, în vederea resocializării și reactivării vârstnicilor care prezintă risc de tulburări psiho-emoționale, de marginalizare sau autoexcludere socială.

Sunt activități interesante și atractive, de care bătrânii gherleni duc mare lipsă, până în prezent în localitate pentru ei neexistând astfel de locuri de socializare. Seniorii gherleni (dar sunt câțiva și din comunele limitrofe) manifestă un mare interes față de clubul nou înființat, dovadă în acest sens fiind numărul mare de participanți la prima ediție a Balului Seniorilor, o seară minunată, unde toată lumea s-a distrat excelent.

Obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea calității vieții de toate zilele a persoanelor vârstnice, în condițiile îmbătrânirii active și în condiții optime de sănătate.

Un pas important pe linia socializării acestor categorii de oameni într-un cadru organizat.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut