La Gherla patinoarul funcţionează în condiţiile pandemiei

Faţă de anii anteriori, patinoarul artificial din incinta stadionului gherlean a fost dat în folosinţă puţin mai târziu, şi nu întâmplător. Restricţiile sanitare impuse de Covid-19 i-a pus într-o situaţie delicată administratorii bazei sportive de la marginea parcului mare, dar până la sfârşit s-a găsit soluţia corespunzătoare deschiderii patinoarului, cu respectarea normelor de distanţare socială.

Adică, deocamdată au voie să intre pe gheaţă doar 10 amatori ai sporturilor de iarnă, care au ca  timp de şedere o oră. Mai multe persoane într-o serie nu au acces. De fapt,  nici spaţiul respectiv nu permite intrarea pe gheaţă a mai multor oameni. Realitatea este că obiectivul respectiv a fost proiectat pentru agrement şi nu pentru hochei pe gheaţă şi concursuri de patinaj viteză (sau, de ce nu, patinaj artistic).

Patinoarul din Gherla funcţionează zilnic în intervalul orar 13:00 – 21:00, la căderea serii fiind asigurat iluminatul public, ca de altfel şi pe aleile parcului. Majoritatea celor care vizitează baza sportivă sunt copii, dar în oraş mai sunt şi câţiva pensionari care îndrăgesc patinajul şi care cândva au făcut parte din echipa de hochei pe gheaţă a oraşului. Tarifele de  intrare nu s-au schimbat faţă de 2020: 5 lei/oră pentru adulţi şi 3 lei/oră pentru copii. Închirierea patinelor pentru o oră costă 3 lei.

Acum zece ani, în timpul anotimpului rece şi patinoarul natural de pe lacul de agrement din mijlocul parcului central a stat la dispoziţia gherlenilor, dar în prezent  nimeni nu mai întreţine lacul respectiv, Primăria scoţându-l la vânzare. Acolo, în anii 50-60 se disputau meciuri de hochei pe gheaţă oficiale, în cadrul campionatului regional Cluj, formaţia locală Voinţa confruntându-se chiar şi cu renumitele formaţii din Harghita. Asta a fost cândva…

Dacă la Gherla funcţionează patinoarul, în municipiul vecin Dej, în această iarnă nu se deschide, edili oraşului luând această decizie pentru a nu crea risc suplimentar de infectare cu  noul coronavirus.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut