Învățând, mă dezvolt frumos

proiect în sprijinul copiilor defavorizați

Uniunea Creștină din România, în colaborare cu Școala Gimnazială „Alexandru Bohățiel” din localitatea Vultureni, jud. Cluj, desfășoară, în perioada 27 iunie – 1 iulie, proiectul „Învățând, mă dezvolt frumos”.

Derulat cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, proiectul are ca scop „realizarea unui cadru de cooperare comunitară, precum și dezvoltarea oportunităților educaționale în rândul unui grup de elevi din județul Cluj”, urmărind „promovarea inițiativelor care vizează educația civică, sprijinirea dreptului la educație și stimularea accesului la informație”. Toate activitățile programate au la bază promovarea educației și implicarea în viața comunității.

„Grupul de copii proveniți din familii defavorizate din comunitatea clujeană vor interacționa cu elevii din localitatea Vultureni și împreună vor participa la activități, pentru a-i încuraja în vederea asumării unor responsabilități individuale și de grup și, totodată, menite să le stimuleze mobilitatea și schimburile de experiență” – precizează organizatorii.

În perioada menționată va fi organizată, în cadrul proiectului, o tabără de vară în localitatea Bălcești, comuna Beliș. În cadrul taberei copiii vor participa la ateliere de lucru, vor lega prietenii, vor socializa, se vor antrena în concursuri, se vor ajuta unii pe alții, „se vor bucura împreună de aerul proaspăt de munte”, iar la finalul taberei vor primi câte o diplomă de participare.

Conform organizatorilor, Consiliului Județean Cluj va contribui cu suma de 11.000 lei, din valoarea totală a proiectului, de 13.500 lei.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut