Inundații în 36 de localități din 18 județe

În cursul zilei de joi și pe timpul nopții spre vineri, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 43 de case, 208 de curți și 78 beciuri/ subsoluri. Cele mai afectate județe de aversele torențiale sunt Argeș, Botoșani și Hunedoara.

Potrivit IGSU, au fost inundate zeci de gospodării în județul Argeș, din cauza unei viituri formate pe râul Mâzgana. Din zona afectată au fost evacuate temporar 4 persoane (2 adulți și 2 minori), iar un atelaj hipo în care se aflau două persoane a fost surprins de apă. Cele două persoane au reușit să se salveze, iar animalul a fost scos din apă de pompieri.

În județul Botoșani, în zona inundabilă a râului Prut, s-a acționat cu pompieri și reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai autorităților publice locale pentru consolidarea accesului în locuințe cu aproximativ 20.000 de saci cu nisip și 500 metri liniari de panouri mobile. În acest județ, din cauza riscului crescut de inundații, au fost evacuate 160 persoane.

Ploile au produs efecte majore și în județul Hunedoara, unde mai multe gospodării au fost inundate, pompierii acționând pentru evacuarea apei din peste 120 de locuințe, curți și beciuri.

La Cluj nu s-au raportat situații speciale.

M. T.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *