Înscrieri în programul „Permis pentru viitor”

Termenul limită pentru înscriere la cea de-a opta ediție a programului „Permis pentru viitor” este 24 ianuarie.

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere de către tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Odată cu reducerea la 18 ani a vârstei minime de obținere a permisului de conducere pentru categoriile C, CE și la 21 ani pentru categoriile D, DE a crescut rolul programului „Permis pentru viitor” în integrarea tinerilor din mediile defavorizate pe piața muncii.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 24 ianuarie 2023. Pe lângă formularul de înscriere completat, sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii; ofertă de preț de la școala de șoferi; document despre nivelul studiilor absolvite.

Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/permis

În decursul celor șapte ediții anterioare ale acestui program, derulat de Fundația pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut