Înscrieri în competițiile organizate în cadrul proiectului #PLAYSERIOUSLY

Studenții, absolvenții și tinerii cercetători ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) sunt invitați să se înscrie, până în data de 30 octombrie 2022, la competițiile organizate în cadrul #PLAYSERIOUSLY, un proiect care are ca scop realizarea unui hackathon menit să dezvolte un concept pentru un joc video incluziv și psihoeducativ.

Pentru a participa la hackathon, concurenții trebuie să aibă abilități în cel puțin unul dintre domeniile: design de jocuri video, psihologie, filosofie, pedagogie, programare. În funcție de numărul de participanți vor fi constituite echipe care vor putea coopera în timpul hackaton-ului care va avea loc în format mixt: online – pe platforma Discord; offline – la campusul Institutului SAE din Milano, în data de 12 noiembrie 2022, între orele 9.00 și 18.00.

Hckathon-ul #PLAYSERIOUSLY pornește de la un sumar al cerințelor, cuprinde dezvoltarea unui joc digital incluziv și distractiv pentru copiii între 5-7 ani și acordarea, de către juriu, a premiilor competiției.

Înscrierea prevede parcurgerea a doi pași obligatorii: completarea formularului de înscriere, precum și transmiterea formularelor Termeni și condiții și Politica de confidențialitate semnate corespunzător la adresa de e-mail: cts.milano@sae.edu.

Participanții la hackathon pot câștiga premii de până la 1500 de euro și pachete educaționale create special pentru ei. Echipa câștigătoare va primi 1500 de euro+ Higher Edukit Premium, echipa care se va clasa pe locul al II-lea va primi 1000 de euro + Higher Edukit Basic, în timp ce premiul III va consta în 500 de euro + Higher Edukit Basic.  Higher Edukit este compus din prelegeri pe teme legate de psihologia cognitivă, lingvistică, Game Design, aspecte juridice specifice industriei jocurilor, Game Art. Prelegerile se vor desfășura online, conform unui program al SAE Institute și al partenerilor săi.

#PLAYSERIOUSLY este un proiect finantat de Central European Initiative (CEI) și coordonat de SAE Institute Milano. Universitatea Babes-Bolyai este partener in acest proiect (coordonator – prof. univ. dr. Oana David), alături de Institutul SAE Belgrad (Serbia), Universitatea din Banjia Luka (Bosnia și Herțegovina), Universitatea din Crne Gore (Muntenegru), Universitatea din Szeged (Ungaria), Play-Ability, Hogrefe.

Evenimentul este susținut de AIRIPA (Asociația Italiană pentru Cercetare și Intervenție în Tulburările de Învățare) și face parte din Milano Digital Week.

CEI este un program de finanțare european adresat țărilor de sud-est ale continentului nostru, care își propune să susțină inițiativele care favorizează schimbul de cunoștințe și mobilitatea în regiune și instituțiile care operează în învățământul superior.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut