Îngrășăminte chimice indisponibilizate de polițiști

Peste 10.000 de kilograme de îngrășământe chimice au fost indisponibilizate, în urma unui control desfășurat de polițiștii clujeni din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase.

Potrivit IPJ Cluj, în cadrul acțiunii desfășurate în 8 mai, polițiștii au identificat, la un punct de lucru al unei societăți ce are obiect de activitate „comercializare produse protecție plante”, de pe raza comunei Ceanu Mare, 11.450 kilograme de îngrășământ chimic, depozitat în 229 de saci, în curtea societății, în condiții neadecvate. Îngrășământul nu era protejat de condițiile meteorologice, fiind în contact direct cu razele solare și în apropierea unei benzinării. De asemeni, nu au fost luate măsuri de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase – produse fitosanitare care au devenit deșeuri prin expirare.

Întreaga cantitate de îngrășăminte chimice a fost indisponibilizată, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, și „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”, fapte prevăzute  și pedepsite de OUG  nr. 195/2005  privind protecția mediului.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie