Încă un pas pentru amenajarea celui mai mare parc din Cluj-Napoca

Consilierii locali clujeni vor dezbate în şedinţa de miercuri proiectul şi cheltuielile aferente  obiectivului de investiții „Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor”. Valoarea investiţiei este de 22,8 milioane de lei, finanțarea fiind asiguratã în proporție de 85% din fonduri europene.

Potrivit proiectului de hotărâre, contribuția proprie a municipiului Cluj-Napoca în cadrul proiectului este în valoare totală de 1.229.156,04 lei, reprezentând suma cheltuielilor neeligibile ale proiectului în cuantum de 787.685,70 lei și cofinanțarea de 2% din valoarea eligibilă proiectului în cuantum de 441.470,34 lei. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

Parcul ar urma să fie amenajat în partea estică a oraşului, în zona Bulevardului Muncii. Printre tipurile de activități care vor fi finanțate se numără realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, trotuare, amenajare spații verzi, plantare de arbori, achiziționarea și montarea elementelor de foișoare, pergola, scena, wi-fi, mobiliar urban, realizarea sistemelor de irigații/sistem de iluminat.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie