Încă un nivel a fost atins în procesul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc

Consiliul Județean Cluj a recepționat studiile topografic și cadastral, geotehnic și dendrologic pentru amplasamentul pe care va fi construit Spitalul Pediatric Monobloc.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a salutat ritmul accelerat în care se derulează aceste etape premergătoare, dar obligatorii, a declarat următoarele.

Acesta a declarat în acest sens: „Ritmul în care se derulează aceste etape premergătoare construcției propriu-zise e foarte bun. Am luat toate măsurile necesare pentru ca viitorul Spital Pediatric Monobloc să respecte pe deplin normativele în vigoare iar edificarea lui să se realizeze în condiții de deplină siguranță.”

Serviciile prestate de către societățile câștigătoare ale contractelor au constat în întocmirea documentațiilor topografice și cadastrale, alături de alte studii specifice. Până în prezent au fost parcurse nu mai puțin de patru etape în vederea construirii noului Spital Pediatric Monobloc.

Într-o primă etapă, Consiliul Județean a intrat în posesia terenului în suprafață de aproximativ 17 hectare, pe care va fi construit spitalul printr-o lege adoptată de către Parlament în procedură de urgență. Într-o a doua etapă, președintele CJ Alin Tișe și rectorul USAMV, domnul Cornel Cătoi, au semnat, la finalul lunii septembrie a anului curent, protocolul de predare-primire a terenului.

Cea de-a treia etapă a fost marcată de discuțiile purtate de președintele Consiliului Județean cu ministrul fondurilor europene, în urma cărora noul spital pediatric a fost inclus în lista de investiții strategice din domeniul medical. În cea de-a patra etapă, construirea noului spital pediatric din Cluj a fost inclusă și în Planul Regional privind serviciile de sănătate din Regiunea Nord-Vest. Noua unitate se dorește să fie cel mai modern spital pediatric din Romania, cu capacitate de acoperire a actului medical pentru întreaga regiune și să răspundă prompt nevoilor.

Noua clădire ce va fi edificată pe terenul de 7 hectare pus la dispoziție de Primăria municipiului va prelua toate cele 14 structuri, respectiv 11 secții, două compartimente, Unitatea de Primiri Urgențe și stația de dializă ale actualului Spital de Copii, structuri ce funcționează în prezent în locații diferite din municipiul Cluj-Napoca, cu o distanță medie între acestea de aproximativ patru kilometri. În fine, unitatea medicală va dispune de o capacitate de 700 de paturi, cu 200 mai mult comparativ cu cele existente în prezent. Construcția va avea o amprentă la sol cuprinsă între 7.000 și 10.000 de metri, iar costurile investiției vor fi suportate integral din bugetul Consiliului Județean, prin bugetare multianuală.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut