În loc de om de zăpadă, maşină de zăpadă!

Ce curiozităţi mai avem în această iarnă! Cine doreşte să vadă un autoturism Trabant  (tot mai rar pe şoselele noastre) realizat din… zăpadă, să meargă în satul Vişea (comuna Jucu), unde un tânăr ingenios a reuşit să producă şi această senzaţie, dacă se poate numi aşa.

Ninsorile căzute în ultima perioadă au adus bucurie copiilor, dar au şi dat startul pentru joacă și săniuș, iar cei mai harnici au trecut la treabă și au făcut oameni de zăpadă.

Când vine vorba de idei năstrușnice, nu avem concurență. S-a văzut din plin în anii trecuți, când s-au construit oameni de zăpadă înalți de câțiva metri, cu figuri dintre cele mai amuzante. De această dată, un tânăr din localitatea de pe Valea Someşului Mic și-a demonstrat pasiunea pentru mașina sa, un Trabant cumpărat recent. El a făcut o replică din zăpadă a mașinii, în curtea casei.

Laci Bucur, autorul acestei adevărate opere de artă (în unele ţări chiar se organizează astfel de expoziţii în aer liber, în Rusia, de exemplu) spunea că a lucrat câteva ore bune împreună cu fratele său, Csongor, iar rezultatul este pe măsură: un Trabant din zăpadă cum nu prea s-a mai văzut.

În gospodăria din Vișea, construcțiile din zăpadă nu sunt o premieră. În urmă cu doi ani, cei doi frați au profitat de materia primă din belșug și au ridicat un om de zăpadă uriaș, de aproape 2,50 metri, ştire despre care şi noi am relatat pe vremea aceea.

Iată, unde mai găsim atracţii în plină pandemie, la Vişea, unde în ultimii ani edilii comunei  au făcut investiţii importante: cămin cultural nou şi un stadion modern. Tot acolo trăiesc şi tineri cu preocupări artistice, cum sunt fraţii Bucur, autorii  Trabantului din zăpadă.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut