În comuna Căşeiu se lucrează ca în plină vară

Pe primarul din Căşeiu, Silviu Boldor l-am găsit dis de dimineaţă pe strada ce duce spre Gara CFR din localitate, unde s-a turnat covor asfaltic. Este vorba de strada ce porneşte de la sediul Primăriei şi trece în faţa Şcolii Gimnaziale, punctul final fiind gara. Pînă în această toamnă, porţiunea respectivă a fost pietruită, dar în unele locuri, ploaia inunda carosabilul. Prin realizarea acestei investiţii, atât copiii care merg la şcoală, cât şi călătorii care merg în direcţia staţiei CFR dispun de condiţii bune de deplasare, iar circulaţia maşinilor se derulează fără probleme.

În acest an planul administraţiei locale privind modernizarea şi reabilitarea străzilor din satele comunei a fost realizat în proporţie de 90 la sută, iar dacă timpul va permite lucrările vor fi continuate și în cursul lunii noiembrie. În această perioadă se munceşte și la introducerea apei în satul Guga, unde va fi prelungită conducta de la Rugăşeşti. Apa potabilă din sursa Gilău va ajunge în viitor şi în localitatea Sălătruc, proiect aflat în plină derulare. Nu este lăsată la voia soartei nici canalizarea. În prezent se finalizează lucrările de introducere a canalizării în satul Coplean, unde nu de mult a fost introdusă şi apa. De altfel, toţi locuitorii satelor vor dispune de apă de calitate.

Avînd în vedere că ne îndreptăm spre anotimpul frece, Primăria Căşeiu a luat măsuri de asigurare a căldurii în unităţile de învăţămînt de pe raza comunei. După cum ne-a informat primarul Silviu Boldor, în cele două şcoli gimnaziale şi cinci grădiniţe centralele termice pe gaz metan ( la Căşeiu, Urişor şi Rugăşeşti) şi pe lemne ( la Valea Gugii şi Sălătruc) funcţionează în condiţii bune, lucru confirmat şi de directorul coordonator, prof. Cristian Groşan.

Ultimul ne-a mai spus că elevii Şcolii Gimnaziale Căşeiu au confecţionat şi în acest an obiecte de artizanat din dovleci, expuse cu ocazia sărbătoarei de Hallowen. An de an şcoala din centrul de comună organizează şi tradiţionalul târg de toamnă, unde se valorifică legume şi fructe de sezon, dar şi compoturi şi dulceaţă. Nu lipsesc prăjiturile şi plăcintele făcute în cuptorul de acasă, după reţetele originale locale. Un eveniment în care este implicat tot satul, o adevărată sărbătoare a recoltei.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut