IGPR: Trend descendent al criminalității

În primele patru luni ale anului, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori. De asemeni, a crescut gradul de  siguranță rutieră: mai puține accidente, mai puține victime – informează IGPR.

Potrivit sursei citate, infracțiunile de omor înregistrează o scădere de 8,6%, față de primele patru luni din 2018, tentativa la această infracțiune fiind în același trend (-7,9%). De asemeni, numărul faptelor de natură penală sesizate, în primele luni din 2019, a scăzut cu 0,7%, față de perioada similară a anului trecut. Același trend descendent îl înregistrează și infracțiunile de natură judiciară (-1,96%).

În ce privește infracțiunile contra patrimoniului, acestea sunt, la începutul acestui an, în scădere cu 0,9%. Infracțiunile de furt au scăzut cu 5,1%, iar tâlhăriile cu 0,6%. Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 1,6%, în timp ce infracțiunile stradale, cu 4,39%.

„Siguranța rutieră este o prioritate pentru Poliția Română, rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști fiind vizibile în scăderi la toți indicatorii. Astfel, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 4,9%, al persoanelor decedate cu 6,2%, iar al răniților grav cu 5,4%” – precizează IGPR.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie