Hotel&Vila Granata – punct de sprijin și asistență umanitară pentru refugiați

Hotel&Vila Granata – Fotbal Cluj CFR 1907 CLUJ va fi operaționalizat începând de marți, 5 aprilie, și va funcționa ca punct de sprijin și asistență umanitară oferit de județul Cluj cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

„Cu alte cuvinte, va fi integrat un centru suport de triere, informare, consiliere, consultanță juridică, asistență medicală și înscriere pentru ocuparea unui loc de muncă în județ. Pe platforma www.civicsuport.ro, refugiații care sunt în căutare de ajutor în Cluj pot accesa și completa un formular din care autoritățile și societatea civilă pot afla și pot răspunde cât mai eficient și corect nevoilor lor” – anunță Instituția Prefectului Cluj.

Programul va fi de luni până vineri, de la 10:00 la 12?00. Voluntari din cadrul asociațiilor Medical International Rescue și Beard Brothers vor fi la dispoziția refugiaților pentru asistență, ghidare, precum și verificare date.

Obiectivul poate oferi cazarea pe termen lung și mediu pentru peste 80 de persoane. Asociația O Masă Caldă se ocupă în continuare de asigurarea meselor de prânz, în condiții de calitate și siguranță alimentară.

Pe de altă parte, refugiații ucraineni pot beneficia de asistență medicală specializată din partea Caravanei cu Medici, precum și de consiliere psihologică sau juridică. Totodată, copiii și tinerii luați în evidență au posibilitatea să se înscrie pentru a urma cursurile la zi, în limba ucraineană, în instituțiile de învățământ, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj. În plus, copiii au la dispoziție spații pentru socializare și joacă, incluzând chiar și o mini-bibliotecă cu titluri în limba maternă, special amenajate și gestionate de Asociația CERT Transilvania. În incinta hotelului va fi amenajat și un depozit de haine și de produse de igienă pentru copii și adulți, gestionat de Crucea Roșie, astfel încât refugiații ucraineni să poată beneficia de îmbrăcăminte, în funcție de nevoile fiecăruia.

Nu în ultimul rând, Call Center-ul Vă Ajutăm din Cluj 0364-406-518, creat în cadrul campaniei Ajutăm Ucraina, asigură asistență refugiaților, în limba maternă și este disponibil în permanență.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut