Habitat for Humanity România strânge fonduri pentru a construi locuințe familiilor vulnerabile

Organizația Habitat for Humanity România lansează un apel de mobilizare către publicul larg, prin intermediul campaniei de strângere de fonduri „Construiește-i un loc al său. Construiește-i un acasă”, pentru accesul familiilor vulnerabile la condiții adecvate de locuire.

Campania se adresează atât mediului business, unde companiile pot ajuta prin redirecționarea gratuită a 20% din impozitul pe profit, în baza unui contract de sponsorizare, cât și persoanelor fizice, care pot alege să doneze lunar suma de 2 euro prin trimiterea unui SMS cu textul „HABITAT” la numărul 8845.

Cu fondurile securizate în decembrie 2021, organizația a construit de la zero, anul acesta, 14 case și a continuat lucrările la alte 8 locuințe cu sprijinul voluntarilor. Dar, spun reprezentanții organizației, nevoia națională de locuire decentă și accesibilă rămâne în continuare o problemă ce necesită acțiuni imediate.

„Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, un sfert dintre români locuiesc în case fără grup sanitar propriu în interior, iar 1 din 10 români trăiește zi de zi într-o casă în care plouă prin acoperiș, apa curge prin pereți și respiră igrasie. În același timp, aproape jumătate din populația țării (45,8%) trăiește în locuințe supraaglomerate, conform Eurostat. Foarte mulți sunt copii, care sunt și cei mai afectați de lipsa unui loc al lor, de un acasă” – arată organizația.

„De cele mai multe ori nu realizăm că o casă, o locuință, reprezintă mai mult decât un spațiu de locuit. Este primul pas către normalitate, către încrederea în sine și către integrarea reală în societate. Credem cu tărie că fiecare dintre noi merită un loc în societatea din care facem parte și că, uneori, depinde și de noi, ceilalți, să îi ajutăm să și-l găsească. De aceea vă cerem ajutorul pentru a putea continua să construim acest loc numit acasă pentru familiile care au nevoie de noi”, spune Roberto Pătrăşcoiu, directorul național Habitat for Humanity România.

Pe lângă strângerea efectivă de fonduri, absolut necesară pentru construirea caselor, Habitat for Humanity România urmărește, prin această campanie dezvoltată împreună cu agenția TheNEW, și creșterea gradului de conștientizare cu privire la condițiile precare în care locuiesc foarte multe familii vulnerabile din România.

Detalii despre campanie și despre toate modalitățile de donație, pe site-ul organizației,  www.habitat.ro/construiesteunloc/

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut