Grecia va redeschide magazinele în pofida deceselor și contaminărilor numeroase

Grecia a anunțat miercuri că va redeschide majoritatea magazinelor sale și va relaxa restricțiile legate de petrecerea timpului liber, în ciuda unui număr încă ridicat de contaminări și decese legate de COVID-19, notează AFP, citată de AGERPRES.

Viceministrul protecției civile, Nikos Hardalias, a declarat că toate magazinele cu amănuntul se vor redeschide luni, în afară de marile magazine și centrele comerciale. Deplasările cu mașina vor fi din nou autorizate pe distanțe scurte în weekend, pentru familii sau grupuri de până la trei persoane, pentru exerciții fizice sau activități în aer liber, a adăugat el în cursul unei conferințe de presă.

Permițând grecilor să „descomprime” în afara domiciliului în condițiile în care vremea se îmbunătățește, guvernul speră să obțină beneficii „la nivel sanitar, social și economic”, potrivit demnitarului elen.

Grecia a înregistrat 76 de decese din cauza COVID-19 și peste 3.600 de noi contaminări în ultimele 24 de ore. În total, țara a înregistrat mai mult de 260.000 de cazuri de COVID-19 și 8.093 de decese de la începutul pandemiei. Peste 700 de persoane sunt în prezent la terapie intensivă.

Susținătoare fermă a pașaportului european pentru vaccinuri, Grecia speră să demareze sezonul turistic la jumătatea lunii mai și să obțină venituri absolut necesare din acesta.

Circa 1,6 milioane de doze de vaccin au fost administrate până în prezent în țară, unde peste 580.000 de persoane au primit deja a doua doză.

Grecia intenționează să cheltuiască 11,6 miliarde de euro anul acesta pentru a amortiza impactul pandemiei asupra economiei sale, după ce a cheltuit deja 24 de miliarde de euro în 2020. Bugetul grec a fost elaborat pe o prognoză de creștere de 4,8%, inițial prevăzută la 7,5%, dar revizuită în scădere din cauza lockdown-ului în curs, introdus în noiembrie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut