Gherlenii, în ajutorul refugiaților

Locuitorii municipiului Gherla nu pot fi indiferenți față de soarta refugiaților ucrainieni. Așa cum s-a întâmplat și alte dăți, gherlenii manifestă multă înțelegere și receptivitate față de problemele semenilor noștri.

Primăria Municipiului Gherla a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că s-a înființat un Comitet pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina. „Suntem în contact direct cu autoritățile naționale și cu autoritățile locale de la frontiera cu Ucraina, care ne comunică în mod constant care sunt cele mai urgente și cele mai importante nevoi”, informează Primăria.

Conform cerințelor primite, în acest moment se solicită implicarea cetățenilor în următoarele direcții: comunicarea disponibilității de a găzdui pentru o perioadă limitată de timp persoane refugiate din Ucraina; comunicarea disponibilității de a sponsoriza financiar masa refugiaților direct la unitățile de tip restaurant unde vor fi direcționați; comunicarea disponibilității de a dona produse și bunuri de strictă necesitate – alimente neperisabile, produse de igienă personală, pampers-uri, saltele, pături, saci de dormit, materiale sanitare și medicamente.

Persoanele care doresc să se implice sunt rugate să sune la numărul de telefon 0728.800.633, pentru a fi îndrumate.

Asociația Oastea Domnului Gherla a anunțat că se alătură și pune umărul la ajutorarea celor care fug din calea războiului. La sediul asociației de pe str. Fermei nr. 6 s-a înființat un centru de colectare de provizii necesare persoanelor refugiate. Nevoile din prezent sunt: apă potabilă, conserve, alimente pentru a face sandwich-uri, produse de igienă (inclusiv scutece pentru copii, lapte praf, absorbante pentru  femei, gel de duș etc.) și cazare. Asociația a anunțat că oferă 8 locuri de cazare, cu prioritate pentru mame/familii cu copii.

În municipiul Gherla astfel de măsuri de sprijinire a refugiaților din Ucraina a luat și Asociația „Pro Armenia”, dar și unele culte religioase.

SZEKELY Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut