Germania: Ministrul Sănătății se pronunță pentru libertăți mai mari pentru cei vaccinați cu două doze anti-COVID-19

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, s-a pronunțat pentru acordarea unor mai mari libertăți persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, după trecerea celui de-al treilea val ale epidemiei, transmite duminică agenția dpa, citată de AGERPRES.

Aceste persoane ar putea beneficia progresiv de libertăți mai mari, inclusiv acelea de a merge în magazine sau frizerii, a spus Spahn pentru ediția de duminică a cotidianului Bild.

Jens Spahn a subliniat că acest lucru ar fi important pentru retaileri și pentru o redeschidere graduală, pe bază de teste. Ministrul a arătat, totuși, că prioritară este gestionarea actualului val trei de infectări. Spahn a mai spus că persoanele vaccinate cu două doze ar putea fi tratate ca și cele care au test negativ la coronavirus, ceea ce ar ușura viața de zi cu zi în pandemie.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), persoanele care au primit ambele doze nu ar mai trebui să intre în carantină. Riscul de transmitere a virusului de către acestea pare scăzut, conform unei evaluări a RKI, și ar putea fi redus și mai mult prin recomandări suplimentare, precum autoizolarea în caz de apariție de simptome, și continuarea distanțării sociale și purtarea de măști de protecție, a arătat șeful RKI, Lothar Wieler.

În timp ce guvernul încearcă să limiteze al treilea val al epidemiei, ministrul de interne Horst Seehofer s-a pronunțat pentru aplicarea unor măsuri uniforme la nivel național. Într-o declarație pentru publicația Welt am Sonntag, el a afirmat că opinia publică dorește acest lucru, iar regulile ar trebui înscrise în lege.

Apelul său a fost reluat de premierul bavarez Markus Soeder. ‘Sunt necesare reguli uniforme, mai degrabă decât un mozaic de reguli imposibile în landuri diferite’, a spus Soeder pentru Bild am Sonntag.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut