Fundația Civitas, în plină activitate la Gherla

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj își extinde activitatea și în localitățile din județ. Astfel, nu mai puțin de 17 afaceri cu profil non-agricol vor fi finanțate cu 25.000 de euro, pentru a-și putea demara activitatea în Gherla, în anul 2022.

Antreprenoriat în Gherla, proiect al Fundației Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, este conceput ca un traseu de 12 pași care trebuie parcurși de beneficiarii înscriși, pentru a deveni antreprenori. Până în prezent, o parte din cei interesați au parcurs pașii de informare, consiliere de grup, consiliere individuală, iar o parte dintre cei cu profil specific deschiderii unei afaceri au fost îndrumați către formare profesională.

Zilele trecute s-a încheiat, în municipiul Gherla, primul curs de Competențe antreprenoriale, organizat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în cadrul proiectului „Antreprenoriat în Gherla”. Până acum, 17 gherleni au trecut cu brio examenul, fiind primii certificați din cadrul proiectului, în prima grupă organizată la Pensiunea Ioana, str. Clujului nr. 4. Între timp a început al doilea curs de antreprenoriat, în care sunt înscrise alte 25 de persoane din Gherla, cu idei de afaceri, pentru care, în timp de 5 zile, își transformă ideile în planuri de afaceri. Cursurile sunt susținute de trainerul Florin Ghindă, fondatorul platformei RomaniaPozitivă.ro.

Organizatorii lansează apelul către toate persoanele din municipiul Gherla, inclusiv Hășdate, Silivaș și Băița, care nu au un loc de muncă (șomeri sau inactivi), de peste 18 ani, de a se înscrie la proiect. Ei sunt așteptați în fiecare zi de marți, începând cu ora 11:00, la sesiunile de informare, la Pensiunea Ioana, str. Clujului nr. 4.

Iată cum pot găsi un serviciu șomerii gherleni aflați în căutarea unui loc de muncă. Proiectul „Antreprenoriat în Gherla” îi ajută atât pe ei, cât și pe cei dornici să deschidă o afacere.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut