Frigidere ruginite, mucegai și produse expirate în restaurante clujene. Unul a fost închis timp de 6 luni

În această săptămână, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj a controlat, în cadrul campaniei Academia Comisarilor restaurante și firme de fast food și catering din Cluj-Napoca, una dintre unități fiind închisă pentru o perioadă de 6 luni.

Operatorii economici sancționați au fost SC Jasmin Construct SRL (Doner Kebab), SC Homs Food SRL (franciza Mama Manu), SC Rosa Food Art SRL (Rosa), SC Sattva SRL (Tokio), SC Indigo Expres SRL (Indigo) și SC Ilmiglior Restorante SRL, ultima fiind o firmă de catering care furniza produse alimentare la un centru de vârstnici.

Comisariatul afirmă că la controale au fost depistate vitrine frigorifice și agregate de frig neigienizate și deteriorate, cu praf în exces și rugină, cu chederele pline cu mucegai și cu capacul desprins din balamale care nu se închidea ermetic, utilizarea unor mijloace de tranport neautorizate și folosirea unor coșuri de reziduuri fara capace, în zona de preparare. De asemenea a fost constatată modificarea stării termice a unor produse, folosirea, ca materii prime, a unor produse și preparate cu data limită de consum depășită sau fără elemente de identificare, precum și depozitarea produselor direct pe paviment sau pe ambalaje din plastic cu mucegai.

Comisarii au aplicat 12 amenzi contravenționale în cuantum de 260.000 lei, au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme în valoare de circa 5.500 lei, au oprit temporar 4 firme până la remedierea deficiențelor și au închis o unitate, pentru abateri repetate, timp de 6 luni.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut