Fotbal: FCSB a anunţat încetarea contractului cu antrenorul Edward Iordănescu

Clubul de fotbal FCSB a anunţat, duminică, încetarea contractului cu antrenorul Edward Iordănescu, pe cale amiabilă, fără pretenţii financiare din partea tehnicianului, care avea o clauză de reziliere a înţelegerii.

„Mulţumim, Edward Iordănescu! FCSB anunţă că a ajuns la un acord cu Edward Iordănescu pentru încetarea contractului, fără pretenţii financiare din partea niciuneia dintre părţi. Echipa noastră a obţinut, cu tehnicianul în vârstă de 43 de ani pe bancă, un număr de şapte victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere în Liga I, precum şi calificarea în optimile de finală ale Cupei României. Clubul nostru îi mulţumeşte pentru implicarea şi efortul depus în conducerea echipei şi îi doreşte mult succes în continuare!”, se arată în mesajul publicat de FCSB pe pagina oficială de Facebook.

În urma criticilor patronului Gigi Becali din ultima săptămână referitor la jocul echipei, tehnicianul Edward Iordănescu, anunţase sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook că i s-a propus din partea clubului rezilierea contractului pe cale amiabilă, ceea ce el a respins categoric.

„Pentru echipă şi suporteri, pentru mine şi stafful meu, pentru cariera mea, eu nu doresc această despărţire. Nu am venit pentru 3 luni, dar ţinând cont de faptul că nu rezultatele primează în evaluarea mea şi a muncii mele, totul pare lipsit de speranţă şi fără perspectivă. (…) În condiţiile astea răspund public acestei propuneri şi spun că nu doresc să-mi dau acordul pentru încetarea colaborării decât într-un singur caz. Încetarea unilaterală din partea clubului, achitarea clauzei de reziliere pentru că patronul a spus oricum că asta nu este o problema, iar eu promit că a doua zi după ce acei bani au intrat în contul meu, toţi vor fi direcţionaţi către donaţii, cu acte doveditoare”, a scris Iordănescu sâmbătă.

Tehnicianul preciza, de asemenea, că Becali doreşte să se ocupe în exclusivitate de echipă.

„Feeling-ul meu este că domnia sa doreşte să se ocupe personal în exclusivitate de echipă. Este dreptul dânsului, chiar dacă pentru mine este dezamăgitor, fiindcă am fost adus cu insistenţe şi promisiuni şi am venit din calitatea de antrenor campion al României”, a completat tehnicianul.

Ulterior, Edward Iordănescu a revenit cu o altă postare pe pagina sa de Facebook, în care îi mulţumeşte directorului sportiv Mihai Stoica pentru că l-a susţinut de când a preluat conducerea echipei FCSB: „Vă rog frumos să mă înţelegeţi că nu mai pot comenta, nu pot din păcate răspunde nici la mesaje. Vă mulţumesc pentru interes şi susţinere, dar tot ce am avut de spus, am făcut-o în postarea de ieri. De aici eu mă opresc cel puţin o perioadă în a face aprecieri şi comentarii publice. În final, tot ce contează este interesul echipei şi liniştea necesară. Cu sau fără mine. Intenţiile mele au fost din prima zi exclusiv constructive şi m-am trezit efectiv în acest moment neplăcut fără să fiu pregătit pentru asta. Focusul meu a fost total pentru echipă. O singură menţiune. Pe MM Stoica eu l-am simţit toată perioada extrem de motivat, de implicat, aproape de mine şi echipă şi cu eforturi permanente pentru a ajuta la buna colaborare între mine şi club/patron. Pentru asta îi mulţumesc public şi subliniez faptul că el nu a ştiut de schimbul de notificări şi propunerea de încetare de comun acord. Cel puţin nu în prima fază atunci când s-a exprimat public”.

Edward Iordănescu, 43 de ani, a preluat conducerea tehnică a FCSB la 18 august, după ce în primele 5 etape ale Ligii I echipa fusese pregătită de Dinu Todoran. Contractul său era valabil până la sfârşitul sezonului 2021-2022.

În cariera sa, Iordănescu a antrenat echipe precum ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut