Festivalul Alimentului 2022, la USAMV Cluj-Napoca

Ciocolată vegană cu plante medicinale, șuncă de porc cu adaos de pudră de aronia, înghețată vegetală îmbogățită cu probiotice, iaurt cu extract de păpădie și pulbere din coji de banane – sunt doar câteva dintre produsele care vor fi prezentate de studenții de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor (STA), vineri, 27 mai, la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Alimentului.

Între produsele pregătite de aceștia se regăsesc și cele cu care au câștigat numeroase medalii la Saloane Internaționale de Inventică, precum ProInvent 2021. Printre preparatele care vor fi prezentate se mai numără: ravioli molecular cu microsfere din subproduse alimentare, bere Sweet Stout cu infuzie de fistic și vanilie, ”ForrestPaste” (produs alternativ la pate), biotrufe pentru diabetici, băutură fermentată cu suc de struguri și ghindă. Produsele (54, în total), împărțite în șapte categorii, vor fi jurizate de reprezentanți ai optsprezece firme interesate de inventivitatea studenților la ediția din acest an.

Deschiderea evenimentului, organizat în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România, va avea loc la ora 10:00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, după care va avea loc jurizarea, apoi prezentarea produselor către public și premierea.

Vizitatorii vor avea ocazia să guste din toate produsele alimentare expuse, care – precizează organizatorii – sunt obținute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare și urmăresc promovarea unei alimentații sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut