Festival internațional de dansuri populare la Gherla

După doi ani de pandemie în care tradiționalul Festival internațional de dansuri populare organizat de Fundația Culturală „Téka” din municipiul Gherla nu a avut loc, în perioada 12-14 mai 2022 se desfășoară cea de a XXVI-a ediție a acestei manifestări artistice de mare importanță în viața culturală a orașului.

Timp de două zile, în centrul municipiului, la sediul fundației de pe strada Mihai Viteazu nr. 39 și la Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond” de pe strada Fermei au loc târguri meșteșugărești, lansări de carte, jocuri distractive pentru copii, programe folclorice și spectacole de dansuri populare. Spectacolul de gală cu participarea tuturor ansamblurilor de dansuri populare invitate este programat sâmbătă, 14 mai, pe scena în aer liber din centrul orașului. Vineri, 13 mai, începând cu ora 18:00, tot pe scena în aer liber din Piața Libertății amatorii de folclor se pot delecta la reprezentația susținută de Ansamblul de dansuri populare Ördögborda, din localitatea Bălan, județul Harghita, o cunoștință mai veche a gherlenilor.

În ambele zile, la ora 21:00, pentru tinerii participanți la festival se organizează Casa dansului popular, acompaniamentul muzical fiind asigurat de tarafurile Pali Marci din Sic și din Palatca.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut