Femeie de 73 de ani, din Dej, înșelată prin metoda „Accidentul”

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Dej, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au depistat un bărbat de 36 de ani, din orașul Beclean, care a înșelat o femeie din Dej prin metoda „Accidentul”.

„La data de 1 august, cel în cauză s-ar fi deplasat la domiciliul unei femei de 73 de ani din municipiul Dej și, atribuindu-și o calitate falsă, ar fi indus în eroare persoana vătămată, afirmând că fiul acesteia a suferit un accident casnic, iar banii sunt necesari pentru o intervenție chirurgicală. În urma celor expuse, femeia i-ar fi înmânat acestuia un plic care conținea suma de 2.000 lei. La scurt după plecarea de la domiciliul femeii, bărbatul a fost prins de polițiști, fiind reținut pentru o perioadă de 24 de ore” – informează IPJ Cluj.

Aceeași sursă precizează că, în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că la fapta de înșelăciune ar mai fi participat încă un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din comuna Șieu Odorhei, județul Bistrița-Năsăud. Acesta a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale la data de 4 august, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În baza probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej a dispus, față de cei doi, măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.

La acțiune au participat și polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Sibiu. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă prevazută și pedepsită de Codul penal.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie