Februarie – „Luna Stării de Bine a Profesorului”

Fundația Transylvania College și InIm Institute organizează, în luna februarie, cea de-a patra ediție a Lunii Stării de Bine a Profesorului. Prin acest program se promovează beneficiile sănătății emoționale a profesorilor, în clasă și în afara ei, aceasta având un impact pozitiv în comportamentul și succesul școlar al elevilor.

„Evenimentul din acest an îmbrățișează sentimentul de apartenență și îl transformă în tema ediției din 2023, cu scopul de a împărtăși metode, experiențe și modele de bună practică pentru Starea de Bine a profesorilor și de a: încuraja profesorii să aplice noi metode pentru a găsi echilibrul emoțional și comportamental; practica exerciții de reducere a nivelului de stres, care explorează tehnici de concentrare și tipare de gândire; dezvolta planuri de acțiune individuale pentru a întări motivația și entuziasmul și a diminua stresul; organiza comunități, unde vocea autentică a profesorului este auzită, înțeleasă și respectată” – anunță organizatorii.

În cadrul Lunii Stării de Bine a Profesorului se vor organiza o serie de activități online gratuite, dedicate cadrelor didactice, menite să le ofere acestora „sprijinul necesar pentru ca ei să se simtă susținuți în rolul de creatori de educație și să transmită mai departe, elevilor, bucurie, entuziasm și atitudine pozitivă”.

Calendarul evenimentelor include workshopuri și webinarii pentru Starea de Bine a profesorului. În 1 februarie evenimentul se va deschide cu un webinar susținut de Simona Baciu, președintele Fundației Transylvania College și fondator InIm Institute și Larisa Sohorca, fondator Walnut Wisdom, master facilitator Inteligență Emoțională și consultant cultură organizațională. În cadrul acestuia se va vorbi despre sentimentul de apartenență și despre modul în care acesta influențează starea de bine individuală și colectivă. În 2 și 23 februarie vor avea loc două webinarii, susținute de Sabina Pop, trainer și facilitator în cadrul InIm Institute, care va aborda tema apartenenței, esența comunităților și a conexiunii interumane, cât și despre reciprocitate, pilonul esențial al apartenenței. În 9 februarie, Otilia Calfa, coordonator și formator în cadrul programului de training InIm Institute, va vorbi despre importanța siguranței emoționale, în cadrul webinarului „Siguranța emoțională – cum creăm un mediu optim de învățare?”. În 16 februarie, Irina Oară, cu o experiență de 10 ani în domeniul învățământului, comunicării, teatrului și lucrului în comunitate, va susține un webinar cu tema „Empatia și compasiunea: modalități de conștientizare a sinelui”. În 2 martie, Ioana Iuga, student doctorand în cadrul Școlii Doctorale Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai, membră a programului terapeutic REThink Emotions, va susține un webinar în cadrul căruia se va discuta despre „Integrarea valorilor comune în mediul școlar”.

Începând din 6 februarie și până la finalul lunii, în fiecare zi de luni se va lansa câte o provocare săptămânală pentru profesori, care vor fi ghidați și încurajați să practice o serie de exerciții menite să îi determine să practice gândirea pozitivă și să diminueze stresul. Cei care vor răspunde provocărilor, punându-le în practică, se vor putea înscrie la un concurs cu premii.

De asemeni, în cadrul Lunii Stării de Bine a Profesorului se va aduce în atenția comunității, în fiecare săptămână, câte un videoclip cu scurte noutăți despre starea de bine și sentimentul de apartenență în școlile din întreaga lume. Materialele vor conține informații folositoare, care ar putea servi drept modele și surse de inspirație pentru profesorii din România.

Nu în ultimul rând, sâmbătă, 4 februarie, ora 18:30, la Librăria Cărturești din Iulius Mall se va lansa „Ghidul Profesorului din tine. 100 de exerciții pentru a trăi în prezent”, scris de Simona Baciu și Susan Shapiro.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut