Expoziție: „Nunta Zamfirei”, la Gherla

Rezidentele Centrului Terapeutic „Lotus” din cadrul Penitenciarului Gherla ne obișnuiesc în fiecare an cu o expoziție tematică, ieșirea lor în fața publicului amator de artă devenind deja tradițională. Prezența lor în sălile expoziționale se face simțită și în această perioadă.

La Centrul de Informare și Promovare Turistică din Piața Libertății nr. 2 s-a deschis expoziția „Nunta Zamfirei”, unde sunt expuse vizitatorilor ornamente și flori croșetate, specifice verii. Sunt expuse peste 20 de „minunății” realizate manual, adunate sub genericul „Nunta Zamfirei”, adică pe tema cunoscutului poem al lui George Coșbuc.

Pe toate ornamentele se poate observa specificul național, exprimat prin culoare, mituri, jocuri și port, una din lucrările de mare valoare fiind chiar „Nunta Zamfirei”, care prezintă relevant nuntașii de pe părțile Năsăudului, croșetați de mâinile îndemânatice ale rezidentelor Centrului Terapeutic „Lotus”. În cadrul activităților socio-educative, rezidentele sunt îndrumate și coordonate de agent principal de poliție penitenciară Mihaela Bălăi, artizanul acestor succese artistice ale persoanelor private de libertate, care, iată, pentru câteva zile, au „evadat” în lumea artei.

Expoziția de ornamente și flori croșetate, specifice verii, de la Gherla rămâne deschisă până la data de 15 august și poate fi vizitată în intervalul luni-vineri, între orele 9:00 – 15:00.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut