Expoziție, la UBB: Minerale și asociații minerale din România

Peste 100 de exponate mineralogice care provin de la Secția de Științe Geonomice a Academiei Romȃne, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Institutul Geologic al Romȃniei – Muzeul Național de Geologie București și CNCAF Minvest Deva – Muzeul Aurului Brad, vor fi prezentate la Cluj-Napoca, în cadrul expoziției  „Minerale și asociații minerale din România”.

Expoziția, parte a proiectului cultural „Minerale românești – contributor la patrimoniul cultural european”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, este organizată de Universitatea Babeș-Bolyai, prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar, Departamentul de Geologie al Facultății de Biologie și Geologie și Muzeul de Mineralogie, în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș și Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare. Potrivit organizatorilor, evenimentul promovează zestrea minerală a Romȃniei, „cu accent pe contribuția adusă patrimoniului mineralogic universal cu un număr de 38 de minerale descoperite și descrise pentru prima dată de pe teritoriul țării noastre”.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 6 septembrie, de la ora 11:00, în spațiul expozițional al Universității Babeș-Bolyai (str. Moților nr. 11, sala 300). Expoziția va putea fi vizitată în perioada 6 septembrie – 3 noiembrie 2019, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 16:00. Intrarea este liberă.

M. T.

Articole din aceeasi categorie