Eurodeputatul Norica Nicolai: În mod voit nu s-a continuat dezvoltarea aeroportului clujean

Eurodeputatul ALDE, Norica Nicolai s-a arătat, sâmbătă, extrem de revoltat de situația de blocaj în care se află Aeroportul Internațional Cluj, precizând că, în opinia sa, în mod voit nu s-a continuat dezvoltarea și că există niște interese ascunse față de aeroportul clujean.

Europarlamentarul a anunțat că va propune Coaliției de guvernare să analizeze situația aeroportului clujean, iar dacă se va dovedi că administrația județeană nu este capabilă de a gestiona situația, acest element de infrastructură de transport aerian să fie transformat în aeroport „de interes național”.

„În mod voit nu s-a continuat dezvoltarea aeroportului, care este principalul hub al României în Transilvania și care îi poate asigura conectarea nu numai cu Europa Centrală, dar în special pe partea estică, unde România nu e deloc conectată, și poate da șansa unei conectări transoceanice. În materie de marfă, este crucial să ai un aeroport de o capacitate mare. Mi se pare anormal să vii din București cu reprezentanți în consiliile de administrație când ai aici, la Cluj, foarte multă lume de calitate, care se pricepe la aceste lucruri. Dar acest lucru arată că există niște interese. Aeroportul, în opinia mea, este o componentă strategică a României. Țara noastră nu-și va permite să privatizeze acest aeroport și pentru simplul fapt că am bază NATO de la Luna. Eu, dacă vreau să îmi întăresc capacitatea mea statală, Aeroportul Cluj nu poate fi privatizat. În aceste condiții și la ceea ce se întâmplă, creează o suspiciune legitimă că există niște interese ascunse împotriva acestei chestiuni. Eu, personal, o să cer Coaliției să facă o analiză privind situația aeroportului de la Cluj și să înțeleagă foarte clar că nu este doar un aeroport comercial și unul strategic al României. Iar dacă CJ Cluj nu este capabil să-l gestioneze onest, transparent, să-l dezvolte și să aducă profit și investiții în toată zona, să-l facem aeroport de interes național”, a spus europarlamentarul ALDE.

Steluța Cătăniciu reclamă blat între PNL, PSD și UDMR 

La rândul său, liderul ALDE Cluj, deputatul Steluța Cătăniciu a arătat că, în opinia sa, există un blat între PSD, UDMR, și PNL în privința aeroportului.

„La aeroport am găsit un blocaj făcut cu intenția de a distruge aeroportul. Ce mi se pare foarte grav este că există un blat între PNL, PSD și UDMR cu privire la blocajul din aeroport pentru că nu este un secret că prefectul este susținut de PSD. Este de neînțeles de ce prefectul nu atacă în contencios administrativ hotărârea nelegală prin care s-au schimbat membrii CA și este inexplicabil cum reprezentantul UDMR a fost forțat să-și dea demisia. E un blocaj total. Sunt blocați cei 400 de oameni pentru că nu pot să-și ia salariile”, a spus Steluța Cătăniciu.

”Unii șoptesc că deja șpăgile s-au și luat”

Senatorul ALDE de Cluj, Marius Nicoară este de părere că tot ce se întâmplă arată că se încearcă vânzarea aeroportului. „Sigur, din nefericire, din 2008 de când am lăsat toate proiectele pentru aeroport, nu s-a mai întâmplat nimic. Mai mult, există un blocaj și multe nereguli juridice iar nedezvoltarea aeroportului va duce la vânzarea la un preț mic. Sigur, unii șoptesc că deja șpăgile s-au și luat”, a conchis Nicoară.

Cosmin PURIȘ

Articole din aceeasi categorie