Emil Boc: „Dacă nu la Cluj, atunci unde?”

Primarul Emil Boc a declarat în cadrul dezbaterii publice pe tema privind conceptul de amenajare a Pădurii Făget în pădure parc că acest demers vine ca urmare a procesului de bugetare participativă. Edilul a dat asigurări că nu se va tăia niciun copac și că proiectul va aduce valoare adăugată prin păstrarea biodiversității .
„Mă bucur că la Cluj-Napoca avem experți și o societate civilă extrem de dinamică, și împreună putem modifica viața noastră astfel încât să fie la fel ca la Bruxelles, la Munchen sau Viena. În ce privește acest concept de pădure parc, nu-l veți întâlni în multe locuri din țară sau din Europa, de aceea mă bucur că la Cluj-Napoca a prins contur. Pădurea Făget este o pădure de 40 de hectare care ne este dragă tutoror, este și produsul procesului de bugetare participativă, să nu uităm asta, clujenii au votat covârșitor pentru ca această pădure să fie amenajată și ca pădure parc”, a spus Emil Boc.
Primarul a mai precizat că niciun copac nu va fi tăiat, prin acest proiect aducându-se, practic, valoare adăugată. ”Subliniez faptul că niciun copac nu va fi tăiat, ci vom aduce valoare adăugată prin păstrarea biodiversității pe care o cunoaștem în Făget, prin amenajări speciale, prin creșterea calității spațiului de agrement. Ne propunem ca anul acesta să lansăm licitația de proiectare și execuție, iar după aceea, anul viitor să începem implementarea în teren într un timp rezonabi (…) Dacă nu la Cluj, atunci unde? Unde se poate realiza o astfel de calitate a proiectelor decât la Cluj”, a mai spus Emil Boc.
Primarul a mai subliniat că lucrurile nu se vor opri aici, în privința proiectelor verzi, în prezent existând un proiect al Consiliului Județean pentru Pădurea Hoia, pe care municipalitatea îl susține. „De asemenea, în zona La Terenuri, după ce va fi finalizată baza sportivă, ne gândim ce să facem cu pădurea din preajmă. Nu are caracter public, dar căutăm soluții și căi legale să vedem cum putem să amenajăm și acolo o pădure parc care să întregească ecosistemul și să mărim calitatea vieții”, a mai declarat primarul Emil Boc.
Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca şi responsabil CIIC.a subliniat, la rândul său, că acesta este un proiect finanțat din fonduri europene, în parteneriat cu orașe importante la nivel european. „Acest proiect este finanţat prin fonduri europene, prin programul Interreg. Au fost deja câteva grupuri de lucru, la care au participat reprezentanţi ai UBB, la Facultatea de Mediu, arhitecţi, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile. Proiectul este în parteneriat cu oraşe importante de la nivel european, unde se discută acest tip de amenajări în pădurile din zonele urbane, oraşe precum Budapesta, Viena, Zabgreb, Belgrad etc”, a declarat Ovidiu Cîmpean.
Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie

One Response to Emil Boc: „Dacă nu la Cluj, atunci unde?”

  1. ovi

    Gargara coane, nu mai tine… si la Faget o sa faci parc cum ai facut si la Hoia…