Eliberarea cazierului judiciar în județul Cluj

Începând cu data de 22 ianuarie, programările pentru solicitarea documentelor pe linie de cazier judiciar se realizează exclusiv on-line, accesând pagina: https://ecaziere.ro/

„Pentru reducerea eforturilor și timpilor de așteptare la ghișeu în vederea procurării documentelor necesare obținerii serviciilor publice și ținând cont de măsurile impuse pentru protejarea cetățenilor și prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus COVID-19: persoanele vor prezenta la ghișeu cererile completate în prealabil; instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice vor solicita extrasul de pe cazierul judiciar în baza consimțământului scris al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice; instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane vor solicita o copie de pe registru cu acordul persoanei verificate” – informează IPJ Cluj.

Aceeași sursă precizează că pentru înscrierea la școlile de șoferi nu este obligatorie prezentarea certificatul de cazier judiciar, copia acestuia putând fi înlocuită cu o declarație pe proprie răspundere, din care să rezulte că solicitantul nu se încadrează în prevederile legale în vigoare privind interdicția de a se prezenta la examenul pentru obținerea permisului de conducere.

Instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice pot solicita Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative eliberarea extrasului de pe cazierul judiciar, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, fără a mai fi necesară prezentarea persoanei la ghișeu.

Instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane, pot solicita, cu acordul persoanei verificate, o copie de pe registru, fără a mai fi necesară prezentarea persoanei la ghișeu.

Instituțiile menționate mai sus au obligația de a solicita prezentarea certificatului de integritate comportamentală doar persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi. Totodată, certificatul de integritate comportamentală NU se solicită pentru participarea la concursuri, examene, titularizări etc.

În conformitate cu prevederile art.18 alin.2 din Legea nr.118/2019, „în situația în care persoana în cauză este cetățean străin sau fără cetățenie, se va solicita acesteia prezentarea cazierului judiciar sau a unui alt document oficial, emis de autoritățile competente din statul al cărui resortisant este, care să ateste dacă a săvârșit sau nu una dintre infracțiunile prevăzute la art. 2 alin.1”.

Adeverințele de integritate comportamentală și formularul standard multilingv care însoțește certificatul de cazier judiciar se eliberează NUMAI la Sediul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative din municipiul Cluj-Napoca, str. Corneliu Coposu, nr.167.

Cererile pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar vor fi depuse doar la ghișeu, conform programului de lucru cu publicul, astfel: la sediul Secției 4 Poliție, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Bucium FN: luni, miercuri și vineri, orele 11:00 – 13:00  la sediul Secției 6 Poliție, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Observatorului nr.1: luni, miercuri și vineri, orele 11:00 – 13:00  la sediul Secției 7 Poliție, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Traian Vuia nr. 41- 43: luni, miercuri și vineri, orele 11:00 – 13:00  la sediul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative din Cluj-Napoca, strada Corneliu Coposu nr. 167: luni, marți, joi și vineri, orele 09:00 – 13:00, miercuri, orele 11:00 – 13:00 și 15:00 – 19:00  la sediul Poliției Municipiului Turda: luni și vineri, orele 10:00 – 12:00, miercuri, orele 13:00 – 15:00  la sediul Poliției Municipiului Câmpia Turzii: marți și miercuri, orele 10:00 – 12:00, joi, orele 13:00 – 15:00  la sediul Poliției Municipiului Dej: marți, orele 09:00 – 12:00, miercuri, orele 08:00 – 10:00 și joi, 09:00 – 11:00  la sediul Poliției Municipiului Gherla: luni și marți, orele 09:00 – 11:00, joi, 13:00 – 15:00   la sediul Poliției Orașului Huedin: marți și miercuri, orele 10:00 – 12:00, vineri, 09:00 – 11:00.

La ghișeu persoanele vor purta obligatoriu măști care acoperă nasul și gura – atenționează IPJ Cluj, adăugând că este necesară păstrarea distanței de 2 m între persoane.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut