Elevele „de aur” ale Clujului au fost premiate de prefect

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, le-a premiat ieri pe cele şase absolvente de liceu, cele şase eleve «de aur» care au obţinut media zece la examenul de bacalaureat.

„Sînt extrem de fericit pentru că am avut posibilitatea să întîlnesc şase eleve de nota zece la bacalaureat”, a declarat prefectul la finalul ceremoniei. „Una dintre priorităţile noastre sînt tinerii de performanţă, iar acum s-a făcut un prim pas pentru a recompensa performanţa care este foarte importantă pentru ceea ce vrem noi să costruim la Cluj. Sper ca la anul să nu avem 6 astfel de absolvenţi, ci 60”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.

„Cred că acest fenomen ar trebui să reprezinte normalitatea în învăţămîntul românesc. În Cluj întotdeauna am ţinut la normalitate şi la calitatea învăţămîntului clujean, aşa încît ne-am străduit să avem rezultate bune şi foarte bune la toate activităţile  şcolare”, a declarat Alexadru Bugariu, directorul Liceului “Gheorghe Şincai”, de unde provin trei dintre absolventele de nota zece.

Cele şase adolescente – Oana Dorina Munteanu, Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, Dej; Anamaria Alexandra Mihăilă, Liceul Nicoale Bălcescu, Cluj-Napoca; Magdalena Gabriela Todean, Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”, Cluj-Napoca; Daniela Ioana Muncaci, Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”, Cluj-Napoca; -Alexandra Marian, Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”, Cluj-Napoca şi Roxana Marcela Sîrbu, Liceul Teoretic Pavel Dan Cîmpia Turzii – au primit din partea Prefecturii cîte o diplomă de merit şi un cadou constînd într-un set (stilou şi pix), iar din partea sponsorului evenimentului – Terapia Ranbaxy -, cîte 200 de euro şi o dipomă de excelenţă.

Cele şase absolvente vor participa, săptămîna viitoare, la o altă ceremonie, în cadrul căreia vor fi premiate şi de Consiliul Judeţean.

„Este un proiect pe care noi l-am propus şi anul trecut. Este un proiect pe baza căruia CJ premiază performanţa, respectiv copiii cu rezultate deosebite la concursurile şcolare. Vom merge însă mai departe, pe proiectele pe care le gîndim pentru excelenţă, în sensul, pe de-o parte, al pregătirii elevilor care vor reprezenta judeţul Cluj – loturile judeţului la concursurile naţionale -, şi, pe de altă parte, al recompensării atît a absolvenţilor de clasa a VIII-a, cît şi a absolvenţilor de liceu care obţin nota zece la examenele naţionale. Cred că e o recunoaştere a performanţei, de care avem absolută nevoie, pentru că aceşti copii sînt cei care vor construi Clujul de mîine şi pe ei va trebui să ne bazăm pentru a schimba ceva la Cluj şi în România”, a mai adăugat şeful ISJ, Valentin Cuibus, care este şi consilier judeţean.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie