Ecografii mamare gratuite, la Turda, în cadrul campaniei #CancelCancer

Peste 3000 de femei vor beneficia anul acesta de ecografii mamare gratuite, în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei #CancelCancer, inițiate de Avon și Kaufland.

Un cabinet medical mobil dotat cu ecograf de ultimă-oră, construit de AVON, va ajunge și anul acesta în 20 de orașe din România și va oferi consultații senologice gratuite femeilor. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările supermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staționa timp de 3 zile.

În județul Cluj, campania se va desfășura la Turda, unde unitatea mobilă va poposi în perioada 13-15 iunie.

„În lume, la fiecare minut, o femeie moare din cauza cancerului de sân. În România, 25 de femei află  zilnic că suferă de această formă de cancer. România este țara cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul la sân, din cauză că femeile amână controalele periodice și ajung la medic în stadii deja târzii ale bolii. Campania #CancelCancer, inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017, este un demers care încurajează femeile să afle că sunt bine, să discute despre depistarea precoce a cancerului de sân și să beneficieze de ecografii gratuite” – precizează inițiatorii proiectului.

M. T.

Articole din aceeasi categorie