DIICOT Cluj: Descinderi la locuințele unor traficanți de etnobotanice

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Cluj-Napoca, au efectuat 18 percheziții domiciliare la locuințele a 15 persoane bănuite de trafic de substanțe psihoactive.

Potrivit DIICOT, „în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, pe raza municipiului Cluj-Napoca a acționat o rețea de distribuire a substanțelor etnobotanice, al cărei principal scop a fost obținerea unui profit material substanțial prin procurarea, distribuirea, plasarea pe piață, ambalarea, transportarea, manipularea și stocarea – depozitarea de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, respectiv prin efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile să producă efecte psihoactive”. Pentru a evita depistarea activității ilicite desfășurate, „persoanele care s-au ocupat în mod direct de distribuirea substanțelor susceptibile să producă efecte psihoactive au utilizat «telefoane de serviciu», pe care le-au schimbat în mod frecvent, la fel ca și locațiile unde au depozitat substanțele procurate”.

„În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 743 de grame de substanțe psihoactive sub formă cristalină, 199,4 grame de substanțe psihoactive sub formă vegetală, 169,4 grame de cannabinoid sintetic, 15 comprimate, 3 laptopuri, un hard-disk, 37 de telefoane mobile, 8.000 de euro, 10.658 de lei și un pistol cu aer comprimat. Bunurile ar fi fost procurate de membrii grupului prin mediul on-line, ulterior fiind puse în vânzare, oferite sau deținute pentru consum propriu” – a anunțat IPJ Cluj.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

La data de 13 august, procurorii DIICOT au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de 7 dintre membrii grupului, urmând ca aceștia să fie prezentați în fața magistraților, în vederea dispunerii altei măsuri preventive. Magistrații au dispus, miercuri, 14 august, arestarea lor.

În prezent, se continuă cercetările în vederea probării întregii activități infracționale a grupului.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie