Dezbatere şi lansare de carte: BRUXELLES EUROPEAN. CONTEXT ROMÂNESC

La sediul SNSPA Bucureşti (B-dul Expoziţiei nr. 31, Sala 307) va avea loc astăzi, de la ora 15, dezbaterea cu tema Bruxelles european. Context românesc. Sub genericul „Cum se vede România de la Bruxelles?” este programată lansarea cărţii lui Dan LUCA – Bruxelles european. Context românesc, cu o prezentare a autorului.
În partea a doua a dezbaterii, sub genericul Influenţa sectorului privat românesc în legislaţia UE, vor fi supuse atenţiei 6 analize sectoriale oferite de specialişti din domeniile: Sănătate; Agricultură; Transporturi; Energie; IT; Sectorul financiar. Moderator al evenimentului – Alina Bărgăoanu.

coperta carte - Dan LUCADan LUCA îşi desfăşoară activitatea în mare parte la Bruxelles, unde este în contact permanent cu instituţiile europene şi formatorii de opinie din capitala Europei. Clujeanul nostru combină cu succes activitatea universitară cu cea de expert în afaceri europene, fiind de peste 20 de ani un nume de referinţă în domeniul comunicării la nivelul UE, dar şi în ceea ce priveşte relaţia UE – România. În prezent, Dan LUCA este Senior Director la EurActiv Media din Bruxelles şi cadru didactic la SNSPA. În anul 2003 a înfiinţat Clubul „România – UE Bruxelles”, iar în 2009 primul think-tank românesc din Bruxelles – Grup România.

„Analizele lui Dan LUCA lărgesc foarte mult dezbaterea publică din România pe teme europene, aducînd în prim-plan zone complet neatinse, precum: implicarea sectorului privat în afacerile europene, strategia de reindustrializare a Uniunii, rolul think-tank-urilor în conturarea poziţiilor strategice, al marilor corporaţii în articularea cadrului legislativ european…” – notează moderatoarea Alina Bărgăoanu pe coperta a IV-a a cărţii. Volumul care va fi lansat astăzi, care a şi dat genericul dezbaterii, ne arată cum este văzută România din Bruxelles-ul european, care este impactul ideilor româneşti în capitala Europei, în ce direcţie se îndreaptă proiectul european. Sînt problematici la care autorul încearcă să ofere răspunsuri în cele şase capitole axate pe teme de actualitate: piaţa forţei de muncă şi afacerile din Bruxelles-ul european, eficienţa României în Uniunea Europeană, tehnicile de comunicare UE, Europa cetăţenilor, educaţia europeană şi diaspora românească.

Este vorba despre un volum complex, abordabil nu doar de specialişti în afaceri europene, ci şi de cetăţeanul simplu, dar interesat de tematică. În acelaşi timp, este o carte care apropie cele două sisteme – românesc şi european – proiectînd soluţii practice pentru o Românie cu adevărat europeană, pentru o vizibilitate sporită a României în structurile europene.
Michaela BOCU
m.bocu@ziarulfaclia.ro

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut
ziarulfaclia.ro
Prezentare generală a confidențialității

Acest sit folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.