DEZASTRU la examenul de Permise. Aproape jumătate din candidații clujeni nu au promovat

Probele examenului pentru obţinerea permisului de conducere a autovehiculelor au continuă să-i pună în dificultate pe muți dintre candidați. Din datele prezentate în analiza activității din anul 2021 a Instituției Prefectului Județului Cluj reiese că aproape jumătate dintre candidații nu au reușit să promoveze.

Potrivit documentului, anul trecut, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor(SPCRPCIV) au fost planificate și au susținut examenul, la proba teoretică, un număr de 23.974 persoane.

Dintre aceștia, 12.357 au fost admiși, iar 11.617 respinși, procentul de promovabilitate fiind de 51,54%. La proba practică s-au prezentat 23.097 candidați din care au fost declarați admiși un număr de 12.367 candidați. Au fost declarați respinși un număr de 10.730 candidați. Procentajul de promovabilitate final a fost de 53,54%.

Tot anul trecut, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor au fost emise un număr de 39.077 permise de conducere, din care 26.779 preschimbări de permise naționale sau emise de autoritățile altor state. De asemenea, au fost preschimbate un număr de 1274 permise străine și au fost eliberate la ghișeu, un număr de 980 permise de conducere returnate de Prioripost.

Una dintre prioritățile Prefecturi Cluj față de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a vizat eficientizarea activității acestuia.

Astfel s-a reușit în decursul anului 2021 reducerea semnificativa a termenului de așteptare pentru programarea candidaților în vederea obținerii permisului de conducere de la 145 de zile la 45 de zile

Cosmin PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut