Deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, și-a prezentat raportul de activitate

Deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, și-a prezentat, într-o conferință de presă, raportul de activitate desfășurată de la preluarea mandatului. Conform acestuia, parlamentarul a promovat inițiative care țin de domeniul social. El a avut intervenții și a lucrat la Legea educației sexuale, la cea privind condamnarea incitării la ură și discriminare, dar s-a preocupat și de problema vaccinării.

Prima inițiativă legislativă ca inițiator principal a fost o propunere depusă recent pentru modificarea şi completarea Codului fiscal – Legii nr.227/2015 – privind unele măsuri fiscale cu scopul redresării demografice prin încurajarea natalităţii și muncii.

Conform proiectului, Codul Fiscal se va modifica astfel încât cei care au persoane în întreținere să beneficieze de reduceri substanțiale ale impozitului pe salariu. (deduceri personale). Impozitul pe salariu va fi invers proporțional cu numărul de copii. După impozitare, salariații vor rămâne cu mai mulți bani în buzunar, iar natalitatea și munca vor fi încurajate.

„Inițiativa a venit din discuții cu specialiști, cu oameni cu copii dornici să ajute alți oameni, inițiativă pe care am înțeles-o și din experiența personală. Am înțeles ce înseamnă, și din punct de vedere fiscal, să crești și să educi în România propriii copii. România taxează cel mai mult din Europa familiile tinere, formate din persoane sub 30 de ani! Să nu ne mirăm că aceste familii tinere fug din România sau nu mai fac copii”, a declarat deputatul.

În ceea ce privește vaccinarea, Alin Coleșa a subliniat că AUR va lupta permanent și cu toate mijloacele legale pentru ca un act medical, cum este vaccinarea să rămână liber asumat, iar decizia de asumare să fie luată în deplină informare: să se cunoască avantajele și riscurile reală, nu doar cele din campaniile de informare plătite – părtinitoare., pentru că un act medical nu trebuie să condiționeze acordarea drepturilor și libertăților fundamentale. În opinia sa, există mai multe acte legislative secudare și principale care legiferează discriminarea.

„Argumentul conform căruia cei care nu se vaccinează îi pun în pericol pe cei care s-au vaccinat este fals deoarece vaccinul ar trebui să ofere protecție persoanei vaccinate. De asemenea, vedem că vaccinurile moderne nu oferă nici pe departe garanția de a nu răspândi boala, ca urmare nu există din punct de vedere social nicio diferență majoră între vaccinați și nevaccinați. Este o falsă problemă care dezbină societatea”, a mai spus Alin Coleșa.
În ceea ce privește Legea privind condamnarea incitării la ură și discriminare, AUR a propus și negociat în comisii ca incitarea publică, prin orice mijioace, la violență, ură sau discriminare pe criterii de rasă, culoare, religie, descendență sau origine națională sau etnicăsă fie încriminată nu doar pt. o categorie de persoane, ci chiar și împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o categorie de persoane. Prin negocieri s-a revenit la propunerea Guvernului, care aduce doar o modificare de formă, nu de fond a legii.

Un alt proiect pe care parlamentarul l-a avut în vedere a fost Legea Educației Sexuale.
Privitor la educația sexuală poziția AUR este una de tip conservator, care are la bază familia, valorile perene, creștine.

Alin Coleșa consideră că programa materiei ar trebui să fie stabilită în urma unei dezbateri publice care să implice organizații de părinți, organizații pro-viață, reprezentanții bisericii, medici, Ministerul Educației, al Sănătății, de Interne șamd. „O astfel de educație ar trebui să conducă la înțelegerea valorilor esențiale ale vieții, la înțelegerea implicațiilor și consecințelor unor relații sexuale prea timpurii și în afara căsătoriei, înainte de o maturitate comportamentală și psihologică, la înțelegerea valorilor fundamentale ale vieții astfel încât să fie diminuată dorința a atrage atenția fizic prin ținute, machiaje provocatoare, prin comportament hiper-sexualizat.

Copiii trebuie să conștientizeze cu privire la fenomenele/pericolele care țin de device-uri și de mediul online: sexting (mesaje-text sau foto cu un conţinut sexual explicit), grooming (agresiuni sexuale, pornografia și prostituția infantilă pregătite în online), loverboy, la pericolele de agresiuni sexuale ce se pot ascunde în social media, precum cyberbulling, că orice imagine ajunsă în rețelele de social media devin proprietatea platformei respective și practic nu mai pot fi eliminate din spațiul public”, a punctat parlamentarul.

În conferința de presă de miercuri Alin Coleșa a mai dorit să transmită că la alegerile parlamentare din 11 iulie, din Republica Moldova, va candida și AUR – înregistrat ca partid în Republica Moldova, care are aceleași principii și valori, același program și aceleași scopuri cu AUR România.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut