Deputatul ALDE, Steluța Cătăniciu, apel către ministrul Sănătății: „Pentru medici, măcar o mască la fel ca cea a ministrului Violeta Alexandru”

Deputatul ALDE de Cluj, Steluța Cătăniciu, consideră că acuzațiile la adresa medicilor și personalului medical, din ultima perioadă, sunt nedrepte, și face apel la guvernanți să ia măsuri pentru asigurarea echipamentelor de protecție, în contextul pandemiei.

„Am auzit în ultimele zile, tot mai mult și tot mai nedrept, că medicii și personalul medical din spitale „dezertează”. I-am auzit pe mulți care stau mult prea departe de linia întâi a acestor momente transmițându-le medicilor și asistentelor că dacă se gândesc la copiii lor, la familiile lor, ar trebui mai întâi de toate, în calitatea lor de medici, să se gândească la copiii și la familiile pacienților infectați pe care ar trebui să îi trateze”, spune Cătăniciu.

Deputatul ALDE subliniază că miniștrii nu se gândesc la familiile medicilor, iar atitudinea lor, mai ales a fostului ministru al Sănătății, demisionarul în plină criză, Victor Costache, nu inspiră deloc încredere.

„În calitatea dumneavoastră de medic și ministru al Sănătății, ați putea să-mi răspundeți, vă rog, la copiii medicilor, ai personalului medical, la familiile acestora, cine să se gândească, dacă ei nu? Poate s-a gândit domnul ministru Costache atunci când și-a dat demisia în plină criză? Credeți, domnule ministru Tătaru, că demisia domnului ministru Costache le-a transmis încredere acestor oameni cărora le cerem azi să fie in linia întâi, să salveze vieți, fără să se gândească la copiii lor, la familiile lor?

Dacă medicii au depus un jurământ, la fel au depus și cei care guverneză azi țara, printre ei numărându-vă și dumneavoastră. Ați jurat să apărați Constituția și legile țării, iar în Constituție dreptul la viată și dreptul la sănătate sunt drepturi fundamentale, pe care dumneavoastră și guvernul din care faceți parte ați jurat să le apărați”, spune deputatul ALDE.

În opinia Steluței Cătăniciu, în lupta cu coronavirusul, personalul medical este trimis în linia întâi chiar de către guvernanți, cu mâinile goale.

„Vă întreb, domnule ministru, în aceste momente, medicii și personalul sanitar din spitalele românești mai au aceste drepturi sau le-au fost suspendate pe perioada stării de urgență, atâta timp cât cei care au jurat să le garanteze îi trimit în linia întâi cu mâinile goale?

Vă rog, domnule ministru, faceți-le rost de echipament care să le protejeze viața și sănătatea! Măcar de o mască la fel ca cea a doamnei ministru Violeta Alexandru (n.red ministrul Muncii, care, la o întâlnire cu sindicatele, a purtat o mască de plastic peste o mască chirurgicală)”, mai spune Steluța Cătăniciu.

Articole din aceeasi categorie

3 Responses to Deputatul ALDE, Steluța Cătăniciu, apel către ministrul Sănătății: „Pentru medici, măcar o mască la fel ca cea a ministrului Violeta Alexandru”

 1. Aurel Bria

  Måi Ionele,…mai incet cu pianul pe scåri…

 2. Ionel

  Mai, Bria, PDL-ist de frunte|
  Te-a scos Boc la postat?

 3. Aurel Bria

  Ai avut ocazia så faci cåte ceva si nu ai produs nimic…acuma taci…