Huedinul zguduit de un cutremur produs în Sălaj

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 9,00, în judeţul Sălaj, în zona seismică Crişana, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc la o adâncime de numai doi kilometri, fiind unul de suprafaţă. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de V grade Mercalli, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost: Zalău (4 km), Şimleu Silvaniei (27 km), Jibou (27 km), Huedin (29 km) şi Cehu Silvaniei (31 km). ISU Cluj a anunțat că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.
„În urmă cu puţin timp, în zona Crişana, din judeţul Sălaj (la 3 km de Zalău), s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter, la o adâncime de 10 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.Pentru evaluarea situaţiei, au fost trimise in recunoaştere echipaje de pompieri”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a IGSU.

Cutremurul a fost resimțit și în zona Huedinului, localitate aflată la 29 de km de epicentru. „Eram la niște prieteni în Șaula, lângă Huedin, și am simțit pur și simplu cum se mișcă toată casa”, a scris Ioana pe o rețea de socializare. „Am auzit un huruit, dar nu am știut ce se întâmplă”, a scris Ela. „Și eu am simțit că se mișcă patul cu mine dar am zis că sigur e doar în mintea mea”, spune Dana din Huedin.

 

Articole din aceeasi categorie