Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia. Mai mulți morți

Cel puțin 17 persoane au fost ucise în Turcia în urma unui puternic cutremur cu magnitudinea de 7,8 gtade pe scara Richter, potrivit CNN.

Cutremurul s-a produs în sudul țării luni la primele ore ale zilei. Zeci de clădiri au căzutm iar oamenii au ierșit pe străzi în timp ce replicile s-au simțit în regiune. Cutremurul s-a produs la 23 de kilometri (14,2 mile) est de Nurdagi, provincia Gaziantep, la o adâncime de 24,1 kilometri (14,9 mile), a declarat Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS). Nurdagi este situat de-a lungul frontierei Turcia-Siria, iar cutremurul a fost resimțit în mai multe țări din regiune, inclusiv în Siria și Liban.

Cutremurul a avut loc în timp ce locuitorii probabil dormeau și nu erau pregătiți pentru impact. Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare arată zeci de clădiri prăbușite, în timp ce oamenii înspăimântați s-au înghesuit pe străzile întunecate în mijlocul haosului. Salvatorii pot fi văzuți efectuând operațiuni de căutare și salvare cu lanterna. Guvernatorul provinciei Sanliurfa, Salih Ayhan, a declarat pentru CNN, că cel puțin 12 persoane au murit numai în provincia sa. Cel puțin 34 de clădiri s-au prăbușit, conform datelor preliminare, a declarat Erdinç Yılmaz, guvernatorul provinciei Osmaniye de sud.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut