„Cutia cu Bucurie”, de la Crucea Roşie Română, ajunge și la Cluj

„Cutia cu Bucurie”, ce conţine alimente de bază greu perisabile, va ajunge la 1.300 de familii în dificultate, înainte de Crăciun. În total, peste 18.200 de alimente vor fi distribuite în 26 de judeţe ale ţării, printre care și Cluj.

Aceasta este o nouă campanie umanitară realizată de Crucea Roşie Română, în parteneriat cu un hipermarket.
În fiecare dintre cele 26 de judeţe implicate în proiect vor fi atent pregătite 50 de pachete cu alimente care vor fi distribuite de către voluntarii Crucii Roşii Române direct la uşa beneficiarilor. Fiecare „Cutie cu Bucurie” conţine alimente ce asigură necesarul de bază pentru o familie formată din trei membri, pentru două săptămâni. Lista de alimente include: făină, mălai, ulei, orez, bulion, griş, paste făinoase, conserve de carne, supă la plic, lapte UHT, biscuiţi, conserve de fructe etc

Cutia cu Bucurie va ajunge începând de azi și până în 15 decembrie la familii nevoiaşe din judeţele: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

Conform Raportului social al ICCV, „Calitatea vieţii în timpul pandemiei: probleme şi politici de răspuns” din 27 aprilie 2020, criza COVID-19 va genera rapid şi o criza economică şi socială cu efecte mari, cel puţin pe termen mediu: economia paralizată, şomajul în explozie, pierderea masivă a locurilor de muncă, creşterea populaţiei neocupate, scăderi ale veniturilor. Situaţia României, la debutul crizei, nu era strălucită.

„O economie cu o creştere fragilă, o stare socială cu zone importante cu un grad ridicat de dezorganizare şi sărăcie. După multe statistici europene, România se plasa, conform multor indicatori de performanţă pe ultimul loc sau printre ultimele locuri în UE. Criza Coronavirus a împins înapoi economia şi a stopat proiectele. Efectele sociale imediate ale crizei sunt: schimbări majore ale relaţiilor dintre oameni, ale modului de viaţă şi ale calităţii vieţii lor, o societate sărăcită şi mai polarizată, dar şi o creştere vizibilă a conştiinţei naţionale de sine”, se arată în raportul mai sus menţionat.

Crucea Roşie Română precizează că va acorda în perioada următoare o atenţie sporită familiilor nevoiaşe şi va căuta soluţii pentru a veni în sprijinul cât mai multor familii afectate economic de pandemia COVID-19.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut