Cursuri de pregătire și examen de simulare a admiterii la UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” organizează și în acest an cursuri de pregătire și examen de simulare a admiterii pentru tinerii care doresc să studieze la Facultatea de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie.

Cursurile de pregătire, în cadrul cărora viitorii candidați la examenul de admitere 2021 vor avea posibilitatea să aprofundeze materia, să își testeze cunoștințele și să se familiarizeze cu atmosfera și condițiile reale de la un concurs de admitere, vor avea loc în zilele de sâmbătă ale lunilor martie și aprilie, pe platforma online a universității.

Cei interesați se pot înscrie pe site-ul universității, până la data de 14 martie 2021. Conform celor anunțate de universitate, după înscriere, fiecărui candidat i se va genera un cont individual care îi va asigura accesul pe platforma pe care vor avea loc cursurile. Cursurile de pregătire vor rămâne la dispoziția celor înscriși și vor putea fi accesate în orice moment, până la data examenului de simulare. De asemeni, universitatea pune la dispoziția viitorilor candidați la examenul de admitere și teste de admitere de Biologie, Biologie vegetală, Chimie organică și Chimie anorganică.

Pentru că anul trecut, din cauza pandemiei de COVID-19, examenul de simulare a admiterii s-a desfășurat online, în condiții foarte bune, conducerea universității a decis ca acesta să fie organizat la fel și pe viitor. Astfel, examenul de simulare a admiterii pentru anul universitar 2021-2022 va avea loc în data de 8 mai 2021, pe aceeași platformă online pe care se vor desfășura cursurile de pregătire.

În 2020, aproape 1700 de tineri s-au înscris la examenul de simulare a admiterii, care s-a desfășurat, pentru prima dată, online.

„Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. An de an, exigența crește, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic și farmacist și ne străduim să le oferim cele mai bune condiții de studiu” – declară prof. dr. Anca Dana Buzoianu. rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut