Cursa de Rățuște de pe Someș: Eveniment caritabil pentru construirea unui lift la Clinica de Neurologie

De ziua Copilului, Cluburile Rotaract din Cluj-Napoca organizează cea mai amuzantă întrecere acvatică din Cluj-Napoca, în scopul strângerii de fonduri necesare pentru construirea unui lift destinat pacienților internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență, Clinica de Neurologie, secția Neurologie II.

Cursa de Rățuște va avea loc în data de 1 iunie, de la ora 13:00, pe Canalul Morii, la intersecția străzilor Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc.

„Modalitatea de desfășurare este foarte simplă: poți veni alături de noi prin «adoptarea» de rățuște, care te vor reprezenta în cadrul cursei. Fiecare rățușcă adoptată înseamnă atât participarea în concurs și șansa de a câștiga premiul cel mare, cât și implicarea activă în cauza noastră. Ai 3 variante să adopți o rățușcă și să te alături cauzei noastre: intră online pe https://cluj.ratuste.ro; fizic de la organizatori; sau chiar în ziua evenimentului. O rățușcă adoptată este, practic, o donație de 10 lei pentru cauza noastră” – precizează organizatorii.

Cu ajutorul fondurilor strânse în urma cursei, aceștia anunță că vor achiziționa liftul atât de necesar celor de la Clinica de Neurologie, având în vedere că la momentul actual nu există o altă modalitate de a transporta pacienții între etajele pavilionului, decât prin intermediul brancardierilor, care sunt nevoiți să ducă pacienții pe scări, în brațe, cu accesorii improvizate. Acest lift va ușura munca personalului medical și va crește calitatea serviciilor oferite pacienților.

La evenimentul din 1 Iunie, pe lângă premii în bani în valoare de 2.000 de lei puse în joc pentru câștigătorii cursei, organizatorii anunță, pentru participanți și spectatori, „o serie de activități și câteva surprize”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut