Cum vrea primarul Ovidiu Drăgan să transforme Gherla cu bani europeni

Municipiul Gherla, oraș cu aproximativ 21 de mii de locuitori, a ratat startul modernizării cu fonduri europene în cadrul exercițiilor financiare multianuale anterioare. Noua administrație e pregătită acum să valorifice din plin oportunitățile financiare pentru a schimba fața orașului.
Primarul Ovidiu Drăgan vorbeşte într-un interviu acordat ziarului Făclia de Cluj despre cum vrea ca Gherla să devină un oraș modern și atrăgător cu ajutorul fondurilor nerambursabile. Transportul public urban cu autobuze electrice, refacerea zonei centrale, piste de biciclete, locuri de joacă pentru copii și rezolvarea problemelor de mediu sunt câteva dintre planurile edilului.

Rep: Domnule primar, cum a fost gândit bugetul pentru 2021 al municipiului Gherla ținând cont de situația sanitară pe care o traversăm cu toții?
Ovidiu Drăgan: Situația sanitară pe care traversăm deja e gândită și rezolvată încă de când a apărut. Toate bugetele locale și administrațiile locale au fost obligate să facă niște cheltuieli pentru a asigura anumite condiții de sănătate. Astăzi putem discuta puțin altfel, în sensul bun al cuvântului, pentru că lucrurile sunt un pic mai clare iar organizarea noastră este acum în special pe partea de funcționare a centrului de vaccinare. Celelalte măsuri care s-au adoptat la început cad acum în sarcina operatorilor. Revenind, noi, în acest an, am avut o provocare de a pune în funcțiune centrul de vaccinare, lucru pe care l-am și reușit. Nu o spun eu, o spună cei care ajung în centrul nostru, chiar și din alte localități, pentru că știți că platforma permite să ajungă persoane și din alte localități și cei care se vaccinează aici sunt mulțumiți de serviciile pe care le oferim.

Câte fluxuri are centrul de vaccinare de la Gherla?
Are un flux, dar, uneori, funcționează și două. Putem asigura patru fluxuri, însă nu primim vaccinuri pentru patru fluxuri de vaccinare. După ce a intra rapelul ni s-a suplimentat de la 60 de doze la 100 de doze, zilnic.

Să revenim la buget
Bugetul are o construcție, să spunem, standard pentru că sunt niște criterii legale pe care trebuie să le îndeplinești și pe care trebuie să le asiguri, în primul rând partea de funcționare. Pe partea de dezvoltare, prioritatea este buna administrare și activitățile care se desfășoară prin administrarea domeniului public. Aici intră și parcurile, locurile de joacă pentru copii, aspectele de mediu dar și problemele de salubritate.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut