Cum arată execuția bugetară la Primăria Cluj-Napoca

Execuţia bugetară pe primele nouă luni ale anului la Primăria Cluj-Napoca arată că instituția a cheltuit mai mult din fondurile de funcționare, în timp ce, la capitolul investiții, lucrurile nu stau conform estimărilor. O explicație a procentului scăzut a cheltuielilor pentru investiții ar fi că bugetul local al municipalității clujene a fost aprobat târziu în acest an.

Potrivit datelor prezentate de municipalitatea clujeană, veniturile sunt realizate în procent de 59,31 la sută față de prevederile anului 2021, iar cheltuielile în procent de 41,67 la sută față de prevederile din acest an.

Mai exact, pirmăria clujeană a încasat Ponderea secțiunii de funcționare- ceea ce reprezintă cheltuieli determinate ca raport între plățile de funcționare și totalul plăților aferente bugetului general, este de 70,03 la sută. Ponderea secțiunii de dezvoltare-cheltuieli determinate ca raport între plățile secțiunii de dezvoltare și totalul plăților eferente bugetului general este de doar 29,97 la sută.

Pentru acest an a fost prevăzut un buget general de 433.225.627 de euro (2.117.433.576 de lei), în creștere cu aproximativ 22% față de cel de anul trecut. Secțiunii de funcționare îi sunt dedicați 219.648.907 euro, iar 213.576.720 de euro vor fi destinați secțiunii de dezvoltare.

Printre investițiile propuse pentru acest an se numără amenajarea bazei sportive La Terenuri, Pădurea Clujenilor, achiziția de 10 noi tramvaie, modernizarea străzilor din jurul Parcului Central, reabilitarea Turnului Pompierilor. De asemenea, s-a propus finalizarea Planului Urbanistic Zonal pentru Sopor, locuinţe sociale, modernizarea Parcului Ștefan cel Mare, construirea unui pod  în zona străzii Oașului și Răsăritului, modernizarea platoului Sălii Sporturilor, modernizarea Parcului Armătura și a Parcului Feroviarilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut