„Coşul Moşului mascat”, la Gherla

În această perioadă din preajma sărbătorilor, inimile oamenilor se deschid spre semenii mai săraci. Nu este altfel nici în municipiul Gherla, unde pe zi de trece se înmulţesc acţiunile caritabile.

Pe lângă fundaţiile umanitare şi ONG-uri, mai nou, în oraşul de pe Someş au astfel de iniţiative şi firmele. Avem şi un exemplu concret în această privinţă. Este forba de „Adventure Academy”, unde zilele trecute a fost lansată acţiunea umanitară sugestiv intitulată „Cutia Moşului mascat”. Colectarea coletelor se face din 1, până în 15 decembrie, în intervalul orar 9:00-18:00, la sediul firmei de pe strada 1 Decembrie 1918, în vecinătatea Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”. Motto-ul acţiunii este  „Caritatea începe acasă, dar nu trebuie să rămînă acolo”.

Cei dornici să se implice sunt rugaţi de organizatori să adune din ce au acasă –  alimente, dulciuri sau jucării pentru copii, ca apoi aceste bunuri să fie selectate şi oferite familiilor nevoiaşe din localitate. Este un gest frumos din partea angajaţilor firmei „Adventure Academy”, care nu numai cu ocazia sărbătorilor organizează astfel de acţiuni, ci tot timpul anului, mai ales în domeniul turismului şi întrecerilor sportive. Deviza gazdelor este „Mens sana in corpore sano”. Adică, acordă prioritate  mişcării fizice şi drumeţiei.

În aceste zile, în municipiul Gherla şi cultele religioase iniţiază diferite acţiuni umanitare în sprijinul familiilor defavorizate din oraş şi din cele trei localităţi compnente, Hăşdate, Silivaş şi Băiţa.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut