„Copilărie binecuvântată într-o vacanță activă”, în Parohia Șoimeni

La inițiativa părintelui paroh Andrei Misaroș și a doamnei învățătoare Andreea Misaroș, coordonator de proiecte și programe educative, 41 de copii au petrecut o săptămână din vacanța de vară altfel decât în mod obișnuit, anul acesta desfășurându-se a doua ediție a școlii de vară cu program diversificat.

În perioada 1-7 august, în fiecare zi, între orele 17:00 – 20:00, activitățile au început cu un program de rugăciune. Zilnic s-a servit câte o gustare (gogoși, pizza, prăjitură, sandvișuri, porumb fiert, tartă, fructe). Activitățile desfășurate au cuprins ateliere de cateheză, atelier de lectură, prezentare legată de corpul uman, cântece religioase, cântece la chitară, jocuri sportive, jocuri cu popice și lego, pictură, ateliere de creație, pictură, atelier de tricotat, atelier de țesut la război improvizat, atelier de confecționat coliere și brățări, atelier de modelaj cu plastilină. În fiecare seară copiii au participat la slujba Paraclisul Maicii Domnului, unde au preamărit cu multă evlavie și emoție pe Maica Domnului.

„Activitățile cuprinse nu au implicat niciun fel de aport financiar din partea participanților. Considerăm că ediția din acest an a avut un real succes, deoarece s-au implicat mai mulți voluntari și parteneri, cu ajutorul cărora am reușit să creăm evenimente de neuitat pentru copii. Am avut alături de noi preoți, medic, Biblioteca mobilă Book Truck, profesor de muzică, pictor, voluntari, părinți, oameni cu inimă mare” – precizează înv. Andreea Misaroș.

Potrivit acesteia, intenția proiectului este de a veni în sprijinul părinților și copiilor și de a oferi o alternativă la petrecerea timpului liber, „una care să îmbine învățarea prin comunicare și interacțiune și participarea la activități menite să dezvolte iubirea față de Biserică și față de semenii noștri”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut