Copiii au învăţat despre tainele meseriei de pompier

Ziua Pompierilor a fost marcată, vineri, în Parcul Central din Cluj-Napoca, printr-o serie de activităţi inedite pentru copii şi nu numai.

Expoziţie de tehnică

Cu ocazia Zilei Pompierilor, cei mici, însoţiţi de părinţii lor, au putut asista la diverse ateliere în cadrul cărora au avut ocazia să înveţe cum să acorde primul ajutor şi să cunoască mijloacele de salvare din mediul acvatic sau de la înălţime. De asemenea, cei prezenţi au putut viziona şi scufundări ale scafandrilor în lacul Chios. Nu în ultimul rând, copiii au avut ocazia să asiste şi la o expoziţie de tehnică, mai exact au putut cunoaşte mijloacele speciale pentru intervenţie din dotarea pompierilor.

“Suntem prezenţi aici ca să marcăm Ziua Pompierilor, am venit cu cei mici ca să înveţe câte ceva despre această meserie care este grea, dar atât de frumoasă”, a spus o mămică venită în Parcul Central cu cei doi copii ai săi.

Cei mici au dat năvală de dimineaţă

Una dintre cele mai interesante activităţi pentru cei mici a fost un atelier la care au avut ocazia să înveţe cum să acorde primul ajutor fără echipamente. Aici, după cum ne-au spus chiar organizatorii, ei au dat năvală încă de la orele dimineţii. “Avem două activităţi aici, mai exact copiii pot învăţa despre manevra Heimlich, dezobstrucţia căilor aeriene şi, de asemenea, despre resuscitarea cardiopulmonară, le oferim suportul de bază, fără echipamente. Copiii au dat năvală peste noi de la ora 10.00, mai ales pentru că avem echipamente şi ambulanţe”, a declarat plutonier adj. şef, în cadrul ISU Cluj, Gabora Zoltan.

“Am venit aici pentru că vreau să învăţ despre meseria de pompier, despre cum salvează vieţi. Am vrut să învăţ cum se acordă ajutor dacă cineva se îneacă şi nu mai poate respira”, a spus un băieţel venit în Parcul Central alături de mama sa.

Cel mai frumos cadou, o ambulanţă

Nu în ultimul rând, în cadrul acestor manifestări festive dedicate Zilei Pompierilor, a fost primit şi cel mai frumos cadou, o ambulanţă SMURD nouă de la “Beard Brothers”, cea de-a doua donată, de altfel, de asociaţie.
Ambulanţele au fost achiziţionate prin strângere de fonduri, cu ocazia diferitelor evenimente pe care le-a organizat.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie